لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۸

بعد از برزیل، معترضان در ونزوئلا به خیابان آمدند؛ "مادورو سقوط خواهد کرد"


بعد از اینکه رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام شرایط فوق العاده کرد، معترضان در کاراکاس علیه نیکلاس مادورو به خیابان آمدند.
بعد از اینکه رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام شرایط فوق العاده کرد، معترضان در کاراکاس علیه نیکلاس مادورو به خیابان آمدند.

تنها یک روز بعد از اعلام "وضعیت اضطراری" در ونزوئلا از سوی رئیس جمهوری این کشور، هزاران معترض در کاراکاس پایتخت ونزوئلا تظاهرات کرده‌اند و خواستار برکناری نیکلاس مادورو شدند.

روز شنبه، خزوس توره‌آلبا، دبیرکل ائتلاف اتحاد دموکراتیک که جناح مخالف رئیس جمهوری ونزوئلا است، در جمع تظاهرات کنندگان گفت نیکلاس مادورو ناتوان و مستاصل شده و به همین دلیل اعلام "وضعیت اضطراری" کرده است.

روز جمعه ۲۴ اردیبهشت، نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا به مدت ۶۰ روز وضعیت اضطراری در این کشور اعلام کرد.

به گزارش رویترز، مادورو دلیل اعلام وضعیت اضطراری را "توطئه‌های ایالات متحده آمریکا برای سرنگونی دولت" اعلام کرده اما جزئیاتی درباره این توطئه ها نگفت.

با اینکه ونزوئلا بزرگ‌ترین ذخیره نفتی جهان را دارد اما اقتصاد این کشور در سال گذشته رشد منفی ۶ درصدی داشت.

روز جمعه، مقام های اطلاعاتی آمریکا خبر دادند که وضعیت اقتصادی ونزوئلا بحرانی است و حتی پیش بینی کردند که مادورو نتواند دوره ریاست جمهوری اش را به پایان برساند.

روز شنبه،‌ ۲۵ اردیبهشت،‌ همزمان با کمبود شدید غذا، دارو و کالاهای اساسی، مادورو در جمع هوادارانش صاحبان کارخانجات تعطیل یا اعتصابی را تهدید به مصادره کرد و گفت صاحبان این کارخانجات را به زندان می اندازد.

ونزوئلا دومین کشور در آمریکای جنوبی است که در هفته های اخیر شاهد اعتراض مخالفان دولت است. در برزیل اعتراض مخالفان، تاکنون به برکناری موقت دیلما روسف رئیس جمهوری این کشور شده است.

سقوط مادورو

در ونزوئلا روند تضعیف رئیس جمهور مادورو از آذرماه گذشته شروع شد. مخالفان او در انتخابات مجلس توانستند اکثریت در مجلس را کسب کنند.

از یک ماه پیش اکثریت مخالفان رئیس جمهوری ونزوئلا بحث برگزاری همه پرسی برای خلع ید رئیس جمهوری را مطرح کرده اند.

ده روز پیش، اپوزیسیون ونزوئلا درخواست برگزاری یک همه پرسی برای برکناری نیکولاس مادورو از ریاست جمهوری این کشور را تسلیم مقام های مربوطه کرد.

حزب اتحاد دموکراتیک روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، اعلام کرد درخواست همه پرسی برای اخراج رئیس جمهوری را با بیش از یک میلیون و هشتصد و پنجاه هزار امضا، یعنی ۹ برابر میزان مورد نیاز، تسلیم کمیته ملی برگزاری انتخابات ونزوئلا کرده است.

براساس قانون اساسی ونزوئلا یکی از راههای برکناری رئیس جمهور، برگزاری رفراندوم و نظرخواهی از مردم است.

در صورتی که ۲۰۰ هزار رای دهنده، طومار همه پرسی را امضا کنند، در صورت صحت امضاها، هیات نظارت بر انتخابات می تواند دستور برگزاری همه پرسی را بدهد.

XS
SM
MD
LG