برخی کشورهای اروپایی با پایان یافتن مهلت هشت روزه به «نیکلاس مادورو» برای برگزاری انتخابات جدید ریاستجمهوری در ونزوئلا، اعلام کردند که «خوان گوایدو» را به عنوان رئيسجمهوری موقت این کشور به رسمیت میشناسند.
تاکنون اسپانیا، اتریش، سوئد، دانمارک، بریتانیا و فرانسه اعلام کردهاند که خوان گوایدو را به عنوان «رئيسجمهوری موقت» ونزوئلا تا زمانی که او امکان برگزاری انتخابات مجدد ریاستجمهوری را فراهم کند، به رسمیت میشناسند.
امانوئل ماکرون، رئيسجمهوری فرانسه، در پیامی در صفحه توئیتر خود با اشاره به اینکه مردم ونزوئلا حق دارند آزادانه و در شرایطی دموکراتیک نظر خود را بیان کنند، اعلام کرده بود که فرانسه گوایدو را به عنوان رئيس جمهوری موقت به رسمیت میشناسد تا شرایط برگزاری انتخابات آزاد در این کشور فراهم شود.
خوان پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا هم با اعلام به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا، خواستار برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در ونزوئلا شد.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، هم با اشاره به اینکه مادورو در مهلت هشت روزه اتحادیه اروپا به او از اعلام برگزاری انتخابات جدید ریاستجمهوری سر باز زد، نوشت که بریتانیا هم تا زمان برگزاری انتخابات جدید در این کشور و به امید «پایان یافتن بحران انسانی» در ونزوئلا، از ریاستجمهوری موقت گوایدو حمایت میکند.
علاوه بر اینها دانمارک، اتریش و سوئد نیز از ریاستجمهوری موقت گوایدو تا زمان برگزاری انتخابات مجدد ریاستجمهوری در ونزوئلا حمایت کردهاند.
آمریکا نخستین کشوری که گوایدو را به رسمیت شناخت
خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا روز چهارشنبه سوم بهمن ماه در جمع هزاران معترض به سیاستهای مادورو، خود را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد. آمریکا نخستین کشوری بود که ریاست جمهوری او را به رسمیت شناخت.
بعد از ایالات متحده آمریکا، کانادا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین هم از ریاستجمهوری موقت گوایدو حمایت و دولت مادورو را «نامشروع» معرفی کرده بودند.
پرزیدنت ترامپ روز یکشنبه احتمال اعزام نیروی نظامی به ونزوئلا را رد نکرد و گفت این یکی از گزینههای موجود است.
اتحادیه اروپا با تاکید بر «غیرقانونی» بودن آخرین انتخابات ریاستجمهوری برگزار شده در ونزوئلا، به مادورو هشت روز مهلت داده بود تا شرایط برگزاری انتخاباتی جدید در این کشور را فراهم کند. مسئلهای که از سوی مادورو رد شده بود.
ایران، روسیه و کره شمالی؛ حامیان مادورو
روسیه، در کنار چین، جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که همچنان از ادامه حکومت نیکلاس مادورو در ونزوئلا حمایت میکنند.
این تصمیم کشورهای اروپایی با مخالفت روسیه مواجه شده است. کرملین به رسمیت شناختن گوایدو را «مداخله خارجی» در امور ونزوئلا توصیف کرده و بر «ضرورت حل مسائل داخلی ونزوئلا از سوی مردم این کشور» تاکید کرده است.