لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۸

مناظره کانديداهای جمهوريخواه رقيب در مورد ايران و مسائل داخلی


مناظره کانديداهای جمهوريخواه رقيب در مورد ايران و مسائل داخلی
مناظره کانديداهای جمهوريخواه رقيب در مورد ايران و مسائل داخلی

چهار کانديدای باقيمانده حزب جمهوريخواه آمريکا شامگاه چهارشنبه در يک مناظره تلويزيونی در آريزونا، يکی از دو ايالت برگزارکننده انتخابات مقدماتی در سه شنبه آينده، شرکت کردند. بيشتر بحث ها در ارتباط با مسائل داخلی بود؛ اما، طرح قابليت های اتمی ايران جرقه ای بود که تبادل نظر پرجنب و جوشی را در ميان رقبای جمهوريخواه، مشتعل کرد.

پس از نزديک به يک ماه که از آخرين مناظره جمهوريخواهان می گذرد، چهار رقيب باقيمانده، در شهر مسا در ايالت آريزونا، طيف گسترده ای را از مسائل کشور که شامل ماليات، مخارج دولت و مهاجرت غيرقانونی می شد، مورد بحث قرار دادند.

اما در پايان مناظره، کانديداهای جمهوريخواه، سياست خارجی و بويژه نحوه برخورد ايالات متحده را در مقابله با اهداف اتمی ايران، در کانون توجه خود قرار دادند.

سه نفر از چهار رقيب جمهوريخواه خط مشی سرسختانه ای را در ارتباط با ايران مطرح کردند و در انتقاد از دولت اوباما گفتند که به اندازه کافی اقدامی برای اعمال فشار بر تهران در مورد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، به عمل نمياورد.

ريک سنتوروم، سناتور پيشين پنسيلوانيا، که در اين مناظره يکی از متنقدين سياست خارجی آمريکا در مورد ايران بود، در حال حاضر پيشقراول کانديداهای جمهوريخواه در نظرسنجی های افکار عمومی در سطح ملی است.

آقای سنتوروم در انتقاد از دولت اوباما گفت: وقتی در برابر يک رژيم خطرناک حکومت مذهبی قرار داريم که می خواهد کشور اسراييل را نابود کند، می خواهد راديکاليسم اسلامی در جهان را تحت فرمان خود بگيرد و در پی درگيری با به اصطلاح «شيطان بزرگ» ايالات متحده است، ما کاری انجام نمی دهيم. اين رييس جمهور بايد برود و شما رهبری می خواهيد که با آنها دست و پنجه نرم کند.

ميت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست و رقيب اصلی ريک سنتوروم، با چالش مهمی در هفته آينده در انتخابات مقدماتی جمهوريخواهان در ايالت ميشيگان، ايالتی که در آنجا متولد شده است، روبرو خواهد بود.

آقای رامنی نيز خط مشی سرسختانه ای را برای سياست خارجی آمريکا در مورد ايران، در نظر دارد.

ميت رامنی گفت: اما هيچ شکستی در نظر من به اندازه شکست اوباما در برخورد قاطع با جمهوری اسلامی ايران جدی نيست. اين رييس جمهور می بايست که تحريم های فلج کننده عليه ايران وضع ميکرد، اما نکرد.

نوت گينگريچ، رييس سابق مجلس نمايندگان آمريکا، به رغم عقب افتادن در نظرسنجی ها همچنان در رقابت های حزب جمهوريخواه، فعال است . آقای گينگريچ اظهار اميدواری کرد که در انتخابات موسوم به «سه شنبه بزرگ» در ۶ مارس در ايالت محل انتخابی خود جورجيا، و ۹ ايالات ديگر آمريکا، به پيروزی جشمگير دست يابد.

آقای گينگريچ نيز خط مشی سرسختانه ای را در اين مناظره در قبال ايران، اتخاذ کرد.

نوت گينگريچ گفت: اگر شما فکر می کنيد ديوانه ای دارد به سلاح های هسته ای مجهز می شود، و شما فکر می کنيد که ديوانه از آن تسليحات اتمی استفاده خواهد کرد، در آنصورت شما وظيفه اخلاقی مطلق داريد که برای دفاع از زندگی مردم خود ظرفيت او را برای بدست آوردن سلاح های هسته ای، از بين ببريد.

فقط يکی از چهار نامزد جمهوريخواه ديدگاه متفاوتی در مورد سياست خارجی آمريکا نسبت به ايران، اعلام کرد. ران پال، نماينده کنگره آمريکا از تگزاس، با ذکر مخالفت خود با جنگ در عراق و افغانستان، گفت: يک دخالت نظامی ديگر ايالات متحده در خاورميانه، به نفع آمريکا نيست.

ران پال افزود: من مخالفم چون ما نمی دانيم که اگر آنها سلاح دارند. در واقع هيچ مدرکی وجود ندارد که آن را داشته باشند. اسراييل ادعا می کند آنها ندارند، دولت ما نميکند. من نمی خواهم که آنها سلاح داشته باشند، اما فکر می کنم آنچه ما انجام می دهيم، تشويق آنها به داشتن سلاح است چون احساس خطر می کنند.

اين مناظره آخرين بحث کانديداهای جمهوريخواه بود که قبل از انتخابات مقدماتی سه شنبه آينده در آريزونا و ميشيگان، و انتخابات «سه شنبه بزرگ» در ۱٠ ايالت ديگر در ۶ مارس، برگزار شد.

تا کنون، سه تن از چهار رقيب جمهوريخواه موفق به کسب پيروزی در يک انتخابات مقدماتی يا در يک انجمن حزبی بوده اند اما هيچکدام نتوانسته است رهبری قاطع در صندوق های رأی را برای نامزدی حزب جمهوريخواه در کنگره حزب که در شهر تمپا در ايالت فلوريدا در اواخر ماه اوت تعيين می شود، از خود نشان دهد.

کارشناسان سياسی می گويند که اگر اين روند ادامه يابد رقابت جمهوريخواهان می تواند تا پايان فصل انتخابات مقدماتی در اوايل ماه ژوئن، ادامه يابد.

XS
SM
MD
LG