لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۱

آمریکا از چشم مسلمانان چگونه به نظر می آید


مستند «سفر به درون آمریکا» زندگی مسلمانان در آمریکا را پس از حملات تروریستی یازده سپتامبر بررسی می کند
مستند «سفر به درون آمریکا» زندگی مسلمانان در آمریکا را پس از حملات تروریستی یازده سپتامبر بررسی می کند

مستند سفر به درون آمریکا به بررسی آزادی عدالت و مدارا در ایالات متحده پرداخته است

برآورد می شود امروزه هفت میلیون مسلمان در آمریکا زندگی می کنند. اما برای بسیاری از آمریکاییان اسلام همدست افراط گرایانی مانند اسامه بن لادن است. پروفسور اکبر احمد استاد دانشگاه آمریکن و تیم او متشکل از پژوهشگران جوان به منظور شناساندن این گروه مذهبی و پاسخ به بی اعتمادی متقابل به بیش از ۷۵ شهر آمریکا سفر کردند. شرح وقایع این سفرها در مستندی به نام «سفر به درون آمریکا» و کتابی به همین نام آمده است.

برداشتهای منفی

"ما مسلمانان را دوست نداریم چون به مسیح ما اعتقاد ندارند" اینها گفته های زنی آمریکایی در این مستند است. مرد دیگری هم می گوید "کتابشان به آنها می گوید بکشید." سخنانی مانند این احمد و تیم او را برانگیخت تا مستندی حول دو موضوع بسازند: یکی اینکه مسلمان بودن در آمریکا به چه معناست و دیگری اینکه مسلمانی پس از حملات یازده سپتامبر چه معنایی برای آمریکاییان دارد.

احمد می گوید " قبل از ۱۱ سپتامبر را به خاطر بیاورید آنها به اینجا آمدند و فکر می کردند که آمریکا بهترین مکان در جهان برای مسلمانان است. اما پس از ۱۱ سپتامبر با چالش های زیادی مواجه شدند." خدیجه ریورا مسلمانی است که روسری به سر دارد و جزء کسانی بود که با موانعی روبرو شده بود. "آنها به من تف می کردند و عده ای هم می گفتند بخاطر امنیت خودت حجابت را بردار. من نمی پذیرفتم چون این کار را نشانه ای از شکست می دانستم."

به چالش کشیدن کلیشه ها

احمد می گوید مستند«سفر به درون آمریکا» نشان داد که بسیاری از آمریکاییان اطلاعی از اسلام ندارند. "بسیاری فکر می کنند اسلام بوسیله قرآن مروّج خشونت است. بسیاری فکر می کنند که اسلام زنان را سرکوب می کند و با زنان بسیار بد رفتار می کند." تلاش این مستند برای شکستن کلیشه ها در مورد زنان مسلمان آمریکایی است. در صحنه ای از زنان روسری به سر در مورد شغل آنها سؤال می شود. مشخص می شود که آنها داروساز، پزشک اطفال، مالک بنگاه معاملات ملکی و تحلیلگر مالی شرکت نفتی اکسان موبیل هستند. هیلی وولت یکی از پژوهشگران این مستند قصد داشت ببیند واکنش اهالی شهری کوچک در جنوب آمریکا به زنی با حجاب چیست. این زن که نوعی پوشش اسلامی به نام عَبایا

داشت به یک رستوران شلوغ رفته بود. "من وارد رستوران شدم و همه به من نگاه می کردند چنگالهایشان را زمین گذاشته بودند و دهانشان باز مانده بود و برای یک دقیقه ساکت ماندند. اما بعد هرکسی به کار خود مشغول شد."

خطوط ارتباطی

وولت متقاعد شد که مسلمانان آمریکایی در جامعه پذیرفته شده اند. "همه آن چیزی که آنها نیاز دارند انجام دهند بسادگی برقراری یک ارتباط است که اسلام بخشی از آمریکا است و آنها چیزهایی به همراه خود آورده اند و چیزهایی به فرهنگ

آمریکایی افزوده اند." مانند اهدای زندگی خود به این کشور. در گورستان ملی آرلینگتون جایی که مدفن سربازان زن و مرد آمریکایی است، تیم دست اندرکار مستند تصاویری از قبور مسلمانان آمریکایی گرفته اند. آنها از مسلمانان آمریکایی شهر دییربورن در ایالت میشیگان، مسلمانان حاضر در قدیمی ترین مسجد آمریکا در شهر ک دار رپیدز ایالت آیوا، و همچنین شیعیان نیویورک هم فیلم گرفته اند.

در این مستند مسلمانان آمریکایی که در رویای آمریکایی زندگی می کنند هم به تصویر کشیده شده اند. افرادی مانند منیر چائودری که ۳۹ سال پیش و تنها با صد دلار در جیب به آمریکا آمد و حالا مالک یک کارخانه در شیکاگو است. چائودری می گوید " کارگران کارخانه و همین طور پرسنل بخش فنی حمل و نقل و هر فرد واجد شرایطی می تواند به مقامهای مدیریتی ارتقاء یابند." به عقیده پروفسور احمد ادغام مسلمانان در آمریکا همان چیزی است که پدران بنیانگذار ما در سر داشتند.

او می گوید " مجسمه جفرسون در دانشگاه ویرجینیا لوحی را بدست دارد که روی آن خوانده می شود آزادی مذهب به تاریخ ۱۷۸۶ میلادی و بدین مضمون: خدا یَهُوَ برَهما و الله. فکر می کنید جفرسون قرآنی بدست دارد و به مسلمانان خوش آمد می گوید."

تیم سازنده مستند «سفر به درون آمریکا» در مجسمه مشهور آزادی که دروازه تاریخی آمریکا محسوب می شود، نتیجه می گیرد که ایالات متحده باید برای ادغام مسلمانان آمریکایی در این کشور اصل بنیادین تکثر گرایی خود را احیاء کند.

XS
SM
MD
LG