معاون وزیر خارجه ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا توانسته است از فعالیتهای داعش در شبکههای اجتماعی بکاهد.
ریچارد استنگل، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور دیپلماسی و روابط عمومی، روز جمعه ۲۵ سپتامبر در گفت و گوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت که در نتیجه اقداماتی که ایالات متحده علیه گروه دولت خودخوانده اسلامی انجام داده، فعالیت این گروه روی شبکههای اجتماعی بسیار کمتر شده است.
آقای استنگل همچنین خبر داد که جزئیات برنامههای آمریکا و متحدانش برای مبارزه علیه پیکارجویان داعش و دیگر گروههای افراطگرای اسلامی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح خواهد شد.
به گفته او، مسأله جهانی شدن «دولت اسلامی» یکی از مسائلی است که رئیس جمهوری ایالات متحده در سازمان ملل مطرح خواهد کرد. معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: "راجع به این که داعش در کجاها رو به گسترش است و هوادار جمع میکند، ... انواع افراطگرایی... افرادی که بعد از پیوستن به داعش به کشور خود برمیگردند... و در باره تدابیری که داعش به کار می برد، بحث خواهد شد."
معاون وزارتخارجه آمریکا با بیان اینکه مرکز مبارزه با تروریسم که تحت مدیریت او اداره می شود و به ماشین مبارزه با داعش تبدیل شده با شرکای عرب خود به این مبارزه ادامه می دهد، افزود: "چند ماه پیش یک مرکز جدید در امارات ایجاد شد و مراکز دیگری نیز در آینده ایجاد خواهد شد... تا داعش در مقابل بقیه دنیای عرب قرار بگیرد."
او درباره این که تاثیر پیامها در شبکه های اجتماعی برای مقابله با داعش چگونه سنجیده میشود، گفت که با طبق روال عادی نمیتوان تاثیر این پیامها را سنجید اما به طور مشخص میتوان گفت که فعالیت داعش در شبکههای اجتماعی از ماه ژوئیه کاهش یافته است. به گفته او کار پیام های مرکز ارتباطات مبارزه با تروریسم این است که به مردم ثابت کند داعش بر حق نیست و اطلاعاتی که می دهد دروغ است.
او در پاسخ به انتقادات قانونگزاران آمریکایی که واکنش آمریکا در زمینه پیامرسانی داعش در شبکههای اجتماعی را ناکارآمد دانستند نیز گفت: "نکتهای که اعضای کنگره به آن توجه نمی کنند این است که مساله، جنگ آمریکا علیه داعش نیست، بلکه مسلمانان جهان هم مخالف داعش هستند. نود درصد پیامها علیه گروه داعش به زبان عربی است در حالیکه رسانههایی که کنگره به آن دسترسی دارد به زبان انگلیسی است که درصد خیلی کمی از پیامها را پوشش میدهند.
به گفته این مقام وزارت خارجه آمریکا، درک درست این موضوع که چه چیزی میتواند افراد را به افراطگرایی بکشاند در مبارزه با داعش موثرین نکته است. او افزود: "یک گرگ به تنهایی به گله نمیزند. در رسانهها میبینید که داعش چطور جوانها را به دام میاندازد... با ارتباط شخصی. هیچ کس با تماشای یک ویدیو روی یوتیوب افراطگرا نمیشود. دیدهاید که داعش روی بیلبوردها، کیوسک ها و بروشورها و خلاصه همه جا پیام میگذارد."
آنگونه که معاون وزیر خارجه آمریکا توضیح داد، ایالات متحده سعی می کند تا روی فعالیت الشباب و بوکوحرام، و دیگر گروههای مسلح افراطگرا تاثیر بگذارد.