روز چهارشنبه ۷ شهریور، قیمت نفت در بازارهای جهانی اندکی افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری رویترز کاهش صادرات نفت ایران و افزایش ذخیره سازی نفت در آمریکا در این افزایش قیمت تاثیرگذار بوده اند.
نفت برنت دریای شمال هر بشکه ۲۰ سنت افزایش قیمت داشت و هر بشکه ۷۶ دلار و ۱۵ سنت خرید و فروش شد.
با کاهش صادرات نفت ایران در آستانه اعمال تحریمهای نفتی، در ماه اوت برای نخستین بار در یک سال گذشته، تولید جهانی نفت از ۷۰ میلیون بشکه در روز کمتر بوده است.
بسیاری از خریداران نفت خام ایران از ترس تحریمهای آمریکا از هم اکنون میزان خرید نفت از این کشور را، که سومین تولید کننده بزرگ اوپک است، کاهش داده اند.
ایران برای مقابله با تحریمها، به خریداران تخفیف کلی میدهد. با وجود این، صادرات نفت این کشور در ماه اوت به ۲ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده، در حالی که این رقم در ماه آوریل ۳ میلیون و ۹۰ هزار بشکه بوده است.
در همین حال «موسسه نفت آمریکا» اعلام کرد که میزان ذخیره نفتی این کشور در ماه اوت افزایش داشته است.
مساله دیگری که بر قیمت جهانی نفت تاثیرگذار است کاهش عظیم تولید و صادرات نفت در ونزوئلا است. بر اثر ناآرامیهای سیاسی و فساد حاکم بر دولت سوسیالیستی مادورو، تولید نفت این کشور از سال ۲۰۱۶ بدین سو مدام رو به کاهش بوده و اکنون به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. دولت مادورو به تازگی اعلام کرد یک قرارداد سرمایهگذاری خارجی به مبلغ ۴۳۰ میلیون دلار، در صنعت نفت کشور را امضا کرده است، اما با توجه به بیثباتی سیاسی این کشور بعید است که سرمایه گذاران در این مورد تن به خطر بدهند.
در کنار کاهش تولید نفت ونزوئلا و ایران، کشورهای غیرعضو اوپک بر میزان تولید نفت خود افزودهاند. کانادا، ایالات متحده و برزیل از جمله کشورهای غیرعضو اوپک هستند که به سرعت بر میزان تولید نفت خود می افزایند و کارشناسان نفتی بر این عقیده اند که در نیمه دوم سال جاری این افزایش تولید موجب کاهش جهانی قیمت نفت خواهد شد.