لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۰

آمریکا دو برادر پاکستانی را پس از ۲۰ سال از گوانتانامو به کشورشان بازگرداند


زندان گوتنتانامو - آرشیو
زندان گوتنتانامو - آرشیو

ایالات متحده دو برادر پاکستانی را که «هرگز متهم به ارتکاب جرم نشدند» و در گوانتانامو زندانی بودند، پس از نزدیک به دو دهه به کشورشان بازگرداند.

عبدل ربانی ۵۵ ساله و محمد ربانی ۵۳ ساله در سال ۲۰۰۲ توسط مقامات پاکستانی در کراچی - شهر زادگاهشان - دستگیر شدند و به سرعت با اتهام مدیریت خانه‌های امن اقاعده به بازداشتگاه ایالات متحده در گوانتانامو منتقل شدند.

وزارت دفاع ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۳ فوریه از آزادی این دو برادر که هرگز متهم به ارتکاب جرم نشدند، خبر داد و اعلام کرد: «بازداشت آن ها دیگر برای محافظت در برابر تهدید مداوم و قابل توجه امنیت ایالات متحده ضروری نیست.»

لوید آستین، وزیر دفاع، ماه گذشته کنگره را از قصد خود برای بازگرداندن هر دو نفر به پاکستان مطلع کرد و گفت که الزامات این انتقال در مشورت با پاکستان تکمیل شده است.

برادران ربانی آخرین زندانیانی بودند که به عنوان بخشی از تلاش های جو بایدن برای بستن بازداشتگاه جنجالیبرانگیز گوانتانامو را ترک کردند.

پنتاگون روز پنج شنبه از همکاری دولت پاکستان و سایر شرکا در حمایت از تلاش های بی وقفه ایالات متحده در جهت کاهش مسئولانه تعداد بازداشت شدگان و نهایتا بستن تاسیسات زندان گوانتانامو قدردانی کرد.

این بازداشتگاه در یک پایگاه دریائی در کوبا و توسط دولت جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور اسبق ایالات متحده برای نگهداری و بازجوئی از مظنونان تروریستی پس از حمله القاعده به آمریکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ایجاد شد. حمله ای که در آن نزدیک به ۳۰۰۰ نفر جان باختند. بنا به گزارش ها بازداشتگاه گوانتانامو در ابتدا حدود ۶۰۰ زندانی متهم به طراحی اقدامات تروریستی علیه ایالات متحده را در خود جای داده بود.

پنتاگون در بیانیه روز پنجشنبه خود گفت که در حال حاضر ۳۲ زندانی در این زندان باقی مانده اند که ۱۸ نفر از آنها واجد شرایط انتقال هستند، ۹ نفر در حال دفاع از خود در دادگاه های نظامی هستند و دو نفر نیز محکوم شده اند.

این زندان مدت ها به علت گزارش موارد شکنجه و بازداشت های طولانی زندانیان، که اغلب بدون اتهام و محاکمه انجام شده، مورد انتقاد گروه های حقوق بشر بوده که خواستار بسته شدن این زندان بوده اند.

XS
SM
MD
LG