هزاران نفر با تهیه طوماری خواسته اند لئوناردو دیکاپریو در نقش مولانا، شاعر بزرگ ایرانی ایفای نقش نکند.
چندی پیش در خبرها آمده بود که دیوید فرانزونی، کارگردان و فیلمساز، قصد دارد فیلم داستان زندگی مولانا را با لئوناردو دیکاپریو در نقش اصلی بسازد. اما به گفته مخالفان، یک شخص خاورمیانه ای باید نقش مولانا را بازی کند.
آنها گزینه مورد نظر فرانزونی را مسخره و توهین آمیز خواندند و می گویند تهیه کنندگان از این طریق، اعتبار دستاوردهای یک شاعر مسلمان ایرانی را به یک مرد سفیدپوست اختصاص می دهند.
این معترضان می گویند مردم پس از تماشای چنین فیلمی، از شنیدن نام مولانا تصویر مردی با پوست روشن، موهای بلوند، و چشمان آبی در ذهنشان پدیدار می شود.
یک روزنامه نگار مستقل طرحی از شهاب جعفر نژاد را در صفحه توئیترش منتشر کرده که دیکاپریو را در نقش مولانا به تصویر کشیده است
در این دادخواست آمده که مسلمانان به انداره کافی با مفهوم های منفی مانند تروریست شناخته می شوند. اما حال که نوبت معرفی یک شخصیت مثبت مسلمان می شود؛ کنار زده می شوند تا راه موفقیت و شهرت را برای یک سفید پوست دیگر باز کنند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که دیوید فرنزونی، تهیه کننده و فیلمنامهنویس برنده جایزه اسکار که فیلمی مثل گلادیاتور را در کارنامه دارد، تصمیم به ساخت فیلمی در مورد مولانا گرفت. وقتی فرنزونی اعلام کردگزینه نخست او برای ایفای نقش مولانا، لئوناردو دیکاپریو است، اعتراضها با هشتگ #RumiWasntWhite - به معنای رومی سفید نبود- در توییتر بالا گرفته و خیلیها هالیوود را به باد انتقاد گرفتند؛ این که چرا هیچ وقت نقشهای مهم و مثبت به بازیگران خاورمیانهای داده نمیشود و نقش شخصیتهای غیر آمریکایی و اروپایی تاریخی هم به بازیگران اروپایی و آمریکایی میرسد.
بعضیها معتقدند این مساله ناشی از "ترجیح نژادی" حاکم بر مناسبات هالیوود و صنعت سینمای اروپا است.