لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۴

کره جنوبی دور جدیدی از مانورهای نظامی را آغاز کرد


کره جنوبی دور جدیدی از مانورهای نظامی را آغاز کرد
کره جنوبی دور جدیدی از مانورهای نظامی را آغاز کرد

سئول روز پنجشنبه، اعلام کرد پيشنهاد تازه کره شمالی را برای گفت و گوهای بدون پيش شرط، «جدی تلقی نمی کند.» کره جنوبی با رد پيشنهاد پيونگ يانگ درخواست خود را از کره شمالی که حرف های خود را با حسن نيت در عمل ثابت کند، تکرار کرد. با اين همه تلاش هايی که برای حل و فصل بحران شبه جزيره کره در چين در گفت و گوهای ستفن بازورت و مقامات چينی در جريان است روز پنجشنبه، ادامه يافت. کره شمالی از میزان لفاظی های خود کاسته و بنظر موضع سازشکارانه ای در پیش گرفته است.

در همين حال در مانور نظامی یک ماه پيش در کره جنوبی که بزرگترین در نوع خود در سال ۲۰۱۰ به شمار می رود، نیروهای مسلح آن کشور به رغم تهدیدهای همسایه شمالی، از مهمات واقعی استفاده کردند. در مانور کنونی که از روز چهارشنبه در کره جنوبی شروع شده است، ابتدا واحدهايی از تکاوران نیروی هوابرد عمليات خوود را آغاز کردند. مانور این نیروی زبده در هوای ۳۰ درجه زیر صفر سانتیگراد و در یکی از کوهپایه های نزدیک سئول، پایتخت کره جنوبی، انجام شد.

تلویزیون کره شمالی نیز در آستانه سفر فرستاده ویژه آمریکا به آن کشور فیلمی از کیم یونگ ایل، رهبر ۷۰ ساله، و کیم یونگ اون، فرزند کوچک و «جانشین» او را در جریان بازدید از چندین طرح عمرانی، پخش کرد.

کیم یونگ اونِ ۲۷ ساله که در سوئیس تحصیل کرده است از اواخر تابستان به عنوان یکی از اعضای کمیسیون دفاع ملی و ژنرال چهار ستاره در ارتش خلق کره شمالی، منصوب شده است. با این حال، مقام های چینی از قول همتایان خود در کره شمالی هر نوع قصدی برای تبدیل کیم یونگ اون به رهبر جمهوری خلق کره در آینده را به شدت رد کرده و آن را توطئه ای ساخته و پرداخته غرب، اعلام نمودند.

تلویزیون کره شمالی نیز در آخرین بخش خبری خود در روز چهارشنبه ضمن قرائت بیانیه ای حاکی از دعوتی مبهم از همسایه جنوبی به مذاکره، از انتقادهای همیشگی از سئول خودداری کرد. اما کره جنوبی بلافاصله آخرین موضع گیری همسایه شمالی را به عنوان حیله ای تبلیغاتی، رد کرد.

بیش از دو میلیون سرباز تا دندان مسلح در دو سوی خط مرزی جداکننده کره شمالی از کره جنوبی صف کشیده اند. «جدا سازی نیروها» پایان بخش جنگ همه جانبه و خونین بین کره شمالی و کره جنوبی در تقریبا شش دهه پیش بود، و به دلیل فقدان قرارداد صلح، دو کشور پس از ترک مخاصمه عملا از لحاظ حقوقی در وضعیت جنگ به سر می برند.

اما استفن بازورت، فرستاده ويژه پرزيدنت اوباما، در پکن، تلاش می کند کمک چین را برای ترغیب کردن کره شمالی به رها کردن توانايی های هسته ای آن کشور، به دست آورد. اما اولین مرحله از سفر آقای بازورت در سئول بود. نماینده ویژه آمریکا با وزیر امور خارجه کره جنوبی در مورد آغاز احتمالی گفت و گوهای خلع سلاح با پیونگ یانگ گفتگو کرد. با توجه به جنگ لفظی میان دو کره در ماه گذشته در وزارت خارجه آن کشور استفن بازورت سعی کرد نگرانی شهروندان آن کشور نسبت به احتمال یک جنگ در شبه جزیره کره را برطرف کند. آقای بازورت اطمینان خاطر داد که هماهنگی بسیار فشرده ای میان واشنگتن و سئول نسبت به کره شمالی در جریان بوده است. این کره شمالی بود که هفته گذشته در چند مورد اظهار تمایل به مذاکره کرده بود اما سئول موضع سرسختی را پیشه کرده بود.

در خارج از وزارت امور خارجه کره جنوبی گروهی فعال صلح اهل آن کشور خواهان پایان تنش بودند و معتقدند هم کره شمالی می تواند فعالیت های هسته ای خود را کنار بگذارد و هم آمریکا آنچه آنان سیاست خصمانه نسبت به پیونگ یانگ توصیف کردند را کنار بگذارد. دو سال پیش دولت پررزینت جورج دبلیو بوش بعنوان نشانی از حسن نیت، نام کره شمالی را از فهرست آمريکا از کشورهای حامی تروریسم، حذف کرد. نماینده آمریکا با وزیر اتحاد دو کره نیز ملاقات کرد.

یک مقام ارشد دولت کره جنوبی به خبرنگاران گفته است بهبود روابط میان دو کره یکی از الزامات پیش از آغاز مذاکرات جمعی است. دو کشور کماکان بر این اصرار دارند که کره شمالی باید گام های مشخص به سوی خلع سلاح بردارد تا زمینه برای آغاز مذاکرات فراهم شود.

XS
SM
MD
LG