لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۴

بررسی اوضاع سياسی ايران و سوريه در کنگره آمريکا


بررسی اوضاع سياسی ايران و سوريه در کنگره آمريکا
بررسی اوضاع سياسی ايران و سوريه در کنگره آمريکا

جمعی از نمايندگان مجلس آمريکا روز چهارشنبه، اوضاع سياسی ايران و سوريه را بررسی کردند. جلسه از سوی کميسيون فرعی خاورميانه و آسيای جنوبی مجلس نمايندگان آمريکا اداره می شد و در آن، دو تن از مقام های وزارت خارجه آمريکا، به پرسش های نمايندگان پاسخ دادند. عنوان اين جلسه «محور آزار: سياست حقوق بشر آمريکا در برابر ايران و سوريه» بود.

در جلسه روز چهارشنبه، نمايندگانی از هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه، با دو مقام وزارت امور خارجه آمريکا در مورد ايران و سوريه به گفتگو نشستند.استيون چابوت، نماينده جمهوریخواه ايالت اوهايو، از سياست دولت پرزيدنت اوباما در قبال ايران انتقاد کرد و گفت دولت نبايد به اميد اصلاح حکومت ايران باشد. نماينده جمهوری خواه ايالت اوهايو گفت:«دولت بايد دو مسئله را مد نظر داشته باشد. اول اينکه بی تصميمی در واقع نوعی تصميم است و دوم این که فارغ از اين که چه قدرتی غالب می شود، ايالات متحده نبايد با اين حکومت ها معامله کند، چرا که اميدی به نجات آنها نيست.» تد دويچ، نماينده دمکرات ايالت فلوريدا، نیز گفت حکومت ايران نشان داده که از سرکوب شديد مخالفانش، دريغ نمی کند و آمريکا بايد اين مسئله را جدی بگيرد. نماينده دمکرات ايالت فلوريدا گفت: «ايالات متحده بايد نشان دهد که در مبارزه با نقض حقوق بشر، جدی است. ما بايد ابزارهای لازم را در اختيار مخالفان قرار دهيم تا بتوانند در مقابل اين حکومت بی رحم بايستند.»

بردلی شرمن، نماينده دمکرات کاليفرنيا، نگران بود که وزارت امور خارجه آمريکا برای تعمير هواپيماهای ايران مجوز مخصوصی صادر کند. بردلی شرمن گفت: «قرار است برای شرکت جنرال الکتريک مجوزی صادر کنند که هواپيماهای به اصطلاح مسافربری شرکت های هواپیمایی ايران را تعمير کند. در حالی که از اين هواپيماها، برای حمل اسلحه به داخل ايران و ارسال اسلحه به سوريه استفاده مي شود، که تاکنون به مرگ صدها شهروند شجاع سوری منجر شده است. »

جفری فلتمن، مدير کل وزارت امور خارجه در امور خاور نزديک، و مايکل پوزنر، مدير کل وزارت امور خارجه در امور مردم سالاری ، حقوق بشر و امور کارگری.

جفری فلتمن مدیر کل وزارت خارجه در امور خاور نزدیک که پيش تر سفير آمريکا در لبنان بوده ، گفت: «وضعيت کشورهای مختلف منطقه، يکسان نيست. از مراکش تا ايران، من شباهت های زياد، و تفاوت های زيادی می بينم.اصولا يک راه حل يکسان برای همه کشورهای اين منطقه وجود ندارد. ما در جستجوی ابزارهايی هستيم که به بهترين وجه، از مردم منطقه در زمان و مکان مناسب حمایت کنیم. راه رسيدن به دموکراسی در مصر، با سوريه، و با ليبی، فرق دارد.»

مايکل پوزنر گفت در هر دو کشور سوريه و ايران، مخالفان شجاعی هستند که دولت هايشان را به چالش می کشند. آقای پوزنر گفت: «حمايت های آمريکا بايد بر پايه اين حقيقت باشد که تغيير، در داخل اين کشورها اتفاق خواهد افتاد. ما سعی می کنيم به مخالفان کمک کنيم که بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند، بودجه زيادی را به برنامه آزادی اينترنت اختصاص داده ايم، مطالب زيادی را به فارسی و عربی ترجمه کرده ايم، سعی می کنيم نهادهای غيردولتی را در هر دو کشور تقويت کنيم و به شهروندان آموزش بدهيم که چطور فعاليت گروهی شان را گسترش بدهند.»

جلسه اين کميسيون فرعی مجلس نمايندگان آمريکا، به مدت دو ساعت ادامه داشت و نمايندگان در مورد حذف سازمان مجاهدين خلق از فهرست گروه های تروريستی دولت آمريکا، و وضعيت اعضای اين سازمان در اردوگاه اشرف نيز، پرسش های خود را مطرح کردند.

XS
SM
MD
LG