هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید جامعه اطلاعاتی ایالات متحده بر این باور است که ایران هنوز درباره تولید تسلیحات اتمی تصمیم نگرفته است. بخشی به این دلیل که در میان رهبران آن درباره درستی چنین کاری اختلافات عمیقی وجود دارد.
کلینتون این موضوع را روز سه شنبه در توضیحاتی در جلسه کمیته فرعی تخصیص اعتبارات سنا عنوان کرد و گفت فهم بحثی که در داخل رژیم ایران جریان دارد، برای کسانی که در خارج نشسته اند و حتی برای برخی در داخل ایران، پیچیده است.
کلینتون اظهار داشت بحث داخلی در باره آینده برنامه اتمی ایران میان اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مجلس و ریاست جمهوری جریان دارد و موجب می شود در جمع آوری اطلاعات مربوط به جاه طلبی های اتمی ایران پیشرفتی صورت نگیرد.
بیشتر مخالفت داخلی با تسلیحات اتمی از فتوایی ناشی می شود که آیت اله حسینعلی منتظری صادر کرد و گفت قوانین اسلامی تولید و کاربرد تسلیحات اتمی را قدغن می کند.
هیلاری کلینتون به قانون گذاران گفت تردید نیست که ایران حق دارد یک برنامه اتمی صلحجویانه غیر نظامی داشته باشد. اما بی تردید بیشتر آنچه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل متحد کشف کرده اند به «یک برنامه تسلیحات اتمی اشاره دارد.»
آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه ، چین و آلمان پاسخ ایران به درخواست تجدید مذاکرات اتمی را بررسی می کنند.
کاترین آشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید او بگونه ای احتیاط آمیز خوشبین است و امکان دارد ایران برای آغاز مذاکرات جدی آماده باشد.
این موضوع بر فشار برای پیشرفت در مذاکرات می افزاید، در حالی که گزارشها حاکی است اسرائیل عمل نَظامی پیشگیرانه ای را برای برطرف ساختن آنچه «تهدید ایران» می نامد، مورد بررسی قرار داده است.
کلینتون در توضیحات خود در کمیته فرعی تخصیص اعتبارات سنا در روز سه شنبه گفت جامعه بین المللی یک مسیر دوگانه مبنی بر فشار زیاد و تمایل به تعامل در مذاکرات را دنبال می کند.
کلینتون گفت: «من می خواهم تا آنجا که امکان دارد اطلاعات جمع کنم، نه فقط درباره اقدامات، بلکه همچنین مقاصد ایران. ما رایزنیهای بسیار عمیقی با اسراییل، اعراب خلیج فارس، اروپاییان و دیگران داریم. در هیچ یک از دولتهای جهان کسی نیست که به راستی نگران آنچه ایرانیها انجام می دهند نباشد.»
کلینتون می گوید تحریمهای سخت تر آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آن اثر می گذارد.
ایران به عنوان سومین صادر کننده بزرگ نفت خام در جهان، به چین، ژاپن، هند و نیز به اتحادیه اروپا نفت می فروشد.