بن برنانکی، رييس بانک مرکزی آمريکا ميگويد با توجه به تلاشهای آن بانک، از جمله خريد بيش از يک تريليون دلار از اوراق قرضه آمريکا، آهسته شدن رشد اقتصاد کشور دور از انتظار مقامات دولت است. او گفت که بانک مرکزی آماده است که در صورت نياز با اقدامات و تدابير جديدی از رشد منفی اقتصاد آمريکا، جلوگيری به عمل آورد.
در همين حال بيمه فدرال سپرده های بانکی آمريکا دو بانک ديگر را بست و تعداد بانک های ورشکسته در سال جاری را به ۱۲۷ بانک رساند. بستن ۵ اتحاديه از ۲۷ اتحاديه ارائه کننده وام به بانکها و ورشکستگی ۱۲۷ بانک نشان ميدهد که پس از گذشتن دوسال از اوج بحرانهای مالی آمريکا، هنوز سيستم مالی شکننده کشور درگير دارايی های مخاطره آميز است.
بازرسان اداره اتحاديه بانکداران ملی آمريکا می خواهند در ماه مارس دو شرکت وام دهنده عمده آمريکا موسوم به «بانکدار بانکها» را ملی اعلام کنند. آنها روز جمعه نيز بار ديگر کنترل سه اتحاديه عمده وام دهنده ديگر را که در آستانه ورشکستگی بودند، بدست گرفتند، و آنها را ملی اعلام کردند.
در خبری ديگر در آمريکا شرکت اتومبيل سازی هوندائی کره جنوبی، بعلت نقص فنی در سيستم فرمان، نزديک به ۱۴۰ هزار اتومبيل را بازخوانی کرده است. وزارت بازرگانی چين نيز روز يکشنبه اعلام کرد که از امروز، دوشنبه، برروی برخی از انواع مرغ های واراداتی آمريکا ۱۰۵ درصد ماليات برقرار خواهد کرد. وزارت بازرگانی چين طی صدور بيانيه ای در وبسايت خود برخی از شرکتهای آمريکايی را متهم کرد که مرغ های سوخاری وارداتی را به زير قيمت آنها در آمريکا به چين صادر و يا به اصطلاح تجارت بين المللی، آنها را به چين «دامپ» ميکنند، که اين امر دفاع از محصولات داخلی، يا پروتکشنيسم، محسوب می شود، و ناقض قوانين و مقررات سازمان تجارت جهانی است.
يکی ديگر از خبرهای اقتصادی مهم هفته گذشته بازگشت کوبا بسوی سرمايه داری بود. مقامات کوبا طرح های اقتصادی جديدی را مطرح ساخته اند که بر اساس آنها ارزش حجم توليدات بخش خصوصی را به سه برابر افزايش خواهد داد. يکی از اين تصميمات صدور ۲۵۰ هزار جواز شرکت های خصوصی جديد در دويست بخش مختلف در آن کشور است.
در عربستان سعودی نيز عليرغم نگرانی از تورم قيمتها، محمد ياسر رييس بانک مرکزی بخشی از تورم را ناشی از افزايش تقاضا در ماه رمضان خواند و گفت که رشد اقتصادی آن کشور در سال ميلادی جاری حدود ۳ و نيم درصد خواهد بود، که عمدتاً ناشی از ثبات قيمت نفت در سطح جهانی است.
اما در بازارهای مالی، هفته گذشته، برای چهارمين هفته متوالی، بر ارزش شاخص های عمده سهام در بازارهای بورس آمريکا، افزوده شد. اين افزايش عمدتاً ناشی از استقبال خريداران سهام از اعلام پشتيبانی رييس بانک مرکزی آمريکا از اقتصاد و نيز گزارش افزايش وسائل توليد در اين کشور بود. در همين حال هفته گذشته بازار بورس دوبی نيز شاهد افزايش بهای شاخص های عمده سهام به بالاترين سطح خود در چهار ماه گذشته بود.