سارا سوال، معاون وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت غیر نظامیان، دمکراسی و حقوق بشر اخیرا گفت احترام به حقوق بشر نقشی مهم در برخورد با افراط گرایی خشن بازی می کند.
وقتی فساد نادیده گرفته می شود، شهروندان ممکن است چنین نتیجه گیری کنند که هدف دولت نه خدمت به مردم، بلکه بهره برداری از آنها است. جان کری وزیر خارجه فساد را عاملی برای افراط گرایی نامید، زیرا ایمان به اقتدار مشروع را از بین می برد. در چنین خلائی ، افراط گرایان خشن که خود را پارسا و پاک تصویر می کنند، می توانند گزینه فتنه انگیزی ارائه دهند.
افزون براین، وقتی شغل یا امکاناتی برای آینده بهتر وجود ندارد، وقتی مردم در تلاش تهیه غذا و مسکن برای خانواده هایشان هستند، احساس جدا ماندن، ناامیدی و تحقیر می توانند روزنه هایی برای تندروهای خشنی باشد که به دروغ وضع بهتری را وعده می دهند.
و سرانجام، وقتی دولت ها با محدود ساختن آزادی بیان، تجمع و مذهب به تبلیغات تروریستی پاسخ می دهند، خطر خاموش ساختن صداهایی که برای نبرد با خشونت و نفرت لازم است پیش می آید. خانم سارا سوال گفت "سرکوب مخالفت سیاسی به بهانه پیکار با تروریسم بسیار معمول شده است. با این حال می تواند با رادیکالیزه کردن افراد غیر خشن نتیجه معکوس به بار آورد و به خشونت بعنوان تنها راه جهت تغییر سیاسی تاکید کند."
معاون وزارت خارجه آمریکا گفت "گه گاه، ملت های سراسر جهان – از جمله خودمان – درس های سخت معاوضه امنیت با آزادی های انسانی اساسی رامی آموزیم.رویکرد فراگیر برای برخورد با افراط گرایی خشن چنین عملی را یک دگر سانی دروغین می داند واهمیت دولتمداری خوب و حفاظت های حقوق بشری در جلوگیری از نسل بعدی افراط گرائی خشن را برجسته می سازد."
برخورد با افراط گرایی خشن بر عمل پیشگیرانه، و پیشرد امنیت جمعی، ضمن حفظ ارزش های جهانی تاکید می گذارد.