یادداشتی در نشنال اینترست از نگویان تان چائو، سفیر ویتنام در سازمان ملل متحد
برای ناظران روابط آمریکا و ویتنام تعامل دو کشور امری معمول بوده است که در آن روسای جمهوری آمریکا تنها در ماه های پایانی دوران ریاست شان در کاخ سفید از ویتنام بازدید می کردند. این امر شامل بیل کلینتون، جرج بوش و باراک اوباما می شود.
اما سال ۲۰۱۷ بسیار متفاوت است.
این سال با سفر نخست وزیر ویتنام از آمریکا شروع شد که طی آن او در کاخ سفید مورد استقبال پرزیدنت دونالد ترامپ قرار گرفت. روابط دو کشور که زمانی پر تخاصم بود اکنون به دوستی برابر بدل شده است.
در اکتبر امسال مقام های نظامی ارشد آمریکا و ویتنام دیدارهای متقابلی داشتند.
اکنون، پرزیدنت ترامپ برای شرکت در نشست اقتصادی اپک به میزبانی ویتنام به هانوی می آید تا پاسخ دیدار نخست وزیر آن کشور را هم بدهد.
از زمان لغو تحریم های تجاری و عادی سازی روابط دیپلماتیک دو کشور، سطح تجارت دوجانبه آمریکا و ویتنام از حدود ۴۰۰ میلیون دلار به حدود ۵۳ میلیارد دلار افزایش یافته است. اکنون آمریکا سومین شریک تجاری بزرگ ویتنام است.
آمریکا در میان ۱۱۲ کشور سرمایه گذار در ویتنام در رتبه هشتم قرار دارد. شرکت های آمریکایی از تجارت در محیطی با ثبات لذت می برند. ایالات متحده میزبان ۲۱ هزار دانشجوی ویتنامی است.
واشنگتن همچنین نسبت به ارائه قایق های مدرن گارد ساحلی و تبادل اطلاعات با هانوی ابراز تمایل کرده است.
ویتنام همیشه سیاست خارجی مستقلی خواهد داشت و می خواهد دوستی مورد اعتماد و عضو مسول جامعه بین المللی متعهد به صلح، امنیت و توسعه باشد.
سفر رسمی پرزیدنت ترامپ به ویتنام در شرایط تنش در بخش هایی از دریاهای جنوب شرقی آسیا از اهمیت بالایی برخوردار است.
ویتنامی ها مردمی صلح دوست هستند و تمایل دارند از هر کس با نیات خوب استقبال کنند. جای تاسف است که پرزیدنت ترامپ به دلیل برنامه فشرده اش با رهبران اجلاس اپک (APEC) فرصت تعامل با مردم ویتنام که مشتاق دیدار او هستند را نخواهد داشت.