در پی اقدام کره شمالی مبنی بر شلیک چند موشک کروز به سمت آبهای سواحل غربی این کشور، ایالات متحده از آن کشور خواست از اقدامات بیثباتکننده بیشتر خودداری کند و به «تعامل دیپلماتیک» بازگردد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در یک نشست خبری به خبرنگار صدای آمریکا گفت: «ما [اقدامات کرهشمالی] را فوقالعاده خطرناک میدانیم».
شلیکهای موشکی روز چهارشنبه تنها چند روز پس از آزمایش موشک میانبرد سوخت جامد، مجهز به کلاهک مافوق صوت، توسط کرهشمالی صورت گرفت؛ محل این آزمایش که آبهای بین شبه جزیره کره و ژاپن گزارش شده است.
پاتل افزود: «ما هیچ نیت خصمانهای نسبت به به کره شمالی نداریم و همچنان بدون پیش شرط پذیرای دیپلماسی هستیم.»
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به شدت از کره جنوبی انتقاد کرده و روابط سئول و پیونگ یانگ را رابطه ای بین «دو کشور متخاصم با یکدیگر» توصیف کرده است.
ارتش کرهجنوبی روز چهارشنبه چهارم بهمن، اعلام کرد کرهشمالی چندین موشک کروز به آبهای نزدیک سواحل غربی این کشور پرتاب کرده است
به گزارش آسوشیتدپرس، در شرایطی که از تعداد دقیق موشکهای پرتابشده یا جزئیات عملیات کره شمالی اطلاعات بیشتری در دسترس نیست، رئیس ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی میگوید که ارتش آمریکا و کرهجنوبی در حال تجزیه و تحلیل این پرتابها هستند.
بر اساس این گزارش، پس از پرتاب آزمایشی یک موشک در ۱۴ ژانویه، که اولین موشک بالستیک میانبرد این کشور با سوخت جامد بود، این دومین پرتاب شناختهشده کرهشمالی در سال جاری میلادی به شمار میآید.
کارشناسان بر این باورند که پرتاب موشک بالستیک میانبرد با سوخت جامد، نشاندهنده تلاشهای کرهشمالی برای پیشبرد فناوری موشکی این کشور برای هدف قراردادن پایگاههای نظامی آمریکا در ژاپن است.
همچنان که کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی، به سرعت بخشیدن به توسعه موشکی خود و تهدیدهای تحریکآمیز هستهای با ایالات متحده و متحدان آسیاییاش ادامه میدهد، تنشها نیز در ماههای اخیر در شبهجزیره کره، افزایش یافته است.
ایالات متحده، کرهجنوبی و ژاپن در پاسخ، واکنش نظامی ترکیبی خود را ـ که کیم آن را به عنوان مشق تهاجم به تصویر میکشد ـ گسترش دادهاند و استراتژیهای بازدارندگی خود را که حول تجهیزات آمریکایی با قابلیت حمل سلاح هستهای طراحی شدهاند، تقویت کردهاند.
در شرایطی که اعلامیه اخیر کیم جونگ اون مبنی بر کنار گذاشتن اتحاد مسالمتآمیز با کرهجنوبی و برچسبزدن این کشور به عنوان «دشمن متخاصم» بر تنشهای منطقهای میافزاید، اما تحلیلگران بر این باورند که کرهشمالی قصد دارد کرهجنوبی را کنار بگذارد و به طور مستقیم با آمریکا برای تحکیم وضعیت هستهای خود تعامل کند.
کرهشمالی در سالهای اخیر بارها به آزمایش موشکهای بالستیک و هستهای دست زده است. این کشور در حال حاضر تحت تحریمهای شدید بینالمللی قرار دارد.
وزارت دفاع آمریکا روز ششم مهر در بهروزرسانی گزارش «استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی» اعلام کرد جمهوری اسلامی و کرهشمالی «تهدیدهای دائمی» در استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی هستند.