لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۹

آمريکا در مقابل انتقادهای مخالفانی نظير ايران از کارنامه حقوق بشری خود دفاع کرد


آمريکا در مقابل انتقادهای مخالفانی نظير ايران از کارنامه حقوق بشری خود دفاع کرد
آمريکا در مقابل انتقادهای مخالفانی نظير ايران از کارنامه حقوق بشری خود دفاع کرد

گاردين زير عنوان "درخواست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از آمريکا برای ممنوع ساختن مجازات مرگ" و با سوتيتر"نمايندگان آمريکا می گويند مجازات مرگ مستلزم بحث و استدلالی قوی است، و کاربرد آن فقط درمورد جرائم جنائی جدی است" می نويسد آمريکا امروز در جريان بحث های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با درخواست هائی پر سر و صدا برای لغو مجازات اعدام روبرو شد.
اين شورا تدريجا عملکرد ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل متحد را بررسی می کند. آمريکا با اعزام يک هيات عاليرتبه ۳۰ نفری به رياست استر بريمر (Esther Brimmer) مشاور وزير امورخارجه درسازمانهای بین المللی، خود را به گونه ای جدی زير نورافکن های شورا گذاشت.
هيات با استقبال تقريبا گرم اين شورای ۴۷ عضوی روبرو شد اما در عين حال مجبور بود به خواست های تکراری از آمريکا برای پايان بخشيدن به مجازات اعدام نيز گوش کند. به گزارش عفو بين الملل، بيش از ۱۲۰۰ مرد و زن از سال ۱۹۷۷ که آمريکا مجازات مرگ را پس از يک دهه از سرگرفت دراين کشور اعدام شده اند.
تا پايان سال ۲۰۰۹، جمعا۱۳۹ کشور مجارات مرگ را لغو کرده اند، وبدين ترتيب آمريکا خود را در گروه کشورهائی استبدادی نظير چين و ايران پيدا می کند که هنوز اعدام می کنند.

لس آنجلس تايمز زير عنوان "دفاع آمريکا از کارنامه حقوق بشری خود درجريان نخستين بررسی جامع در سازمان ملل متحد" می نويسد بريمر با پيش بينی انتقادهای شديد مخالفان هميشگی نظير کوبا، ونزوئلا و ايران به محدوديت هائی که در آن کشورها عليه آزادی بيان وضع و اجرا می شود اشاره کرد و گفت دولت اوباما به شنيدن انتقادها از شهروندان خود در اين کشور از طريق روزنامه ها، بلاگ ها و برنامه های راديوئی عادت دارد.

رويترز در گزارشی زيرعنوان "انتقاد شديد کوبا و ايران از کارنامه حقوق بشری آمريکا در سازمان ملل متحد" می گويد آمريکا روز جمعه از کارنامه حقوق بشری خود در مقابل انتقادهای متخاصمين، از جمله کوبا و ايران دفاع کرد، که خواستار بستن زندان گوانتانامو و تحقيق در مورد اتهام ارتکاب شکنجه توسط سربازانش در خارج شده اند.
هيات نمايندگی آمريکا همچنين با خواست های پايان دادن به تبعيض عليه اقليت ها و مهاجرين، و ممنوع ساختن مجازات مرگ روبرو بود.
مايکل پوسنر (Michael Posner) دستيار وزير امورخارجه آمريکا در امور دمکراسی، حقوق بشر و نيروی انسانی در جلسه اين شورا در ژنو گفت "ما ضمن آنکه به دستاوردهايمان افتخار می کنيم از وضع موجود هم راضی نيستيم. ما به تلاش برای اطمينان از اجرای منصفانه وعادلانه قوانينمان ادامه می دهيم".
اما ديپلمات های کشورهای مخالف با واشينگتن، که بعضی هايشان برای آنکه در ليست سخنرانان جزو اولين ها قرار بگيرند ديشب در صف بودند، هيات نمايندگی آمريکا را برای نقض هائی که به آن نسبت می داند به اصطلاح بشدت کوبيدند.
اول، رودولفو ری یز رودريگوز (Rodolfo Reyes Rodrigues) سفير کوبا صحبت کرد، و از واشينگتن خواست به محاصره کشور جزيره ای او پايان دهد، و به حق مردم کوبا برای تعيين سرنوشت خويش احترام بگذارد.
جرمن ماندارين هرناندز (German Mundarain Hernandez) نماينده ونزوئلا گفت واشينگتن بايد گوانتانامو و بازداشتگاههای مخفی در گوشه و کنار دنيا را ببندد، افراد مرتکب شکنجه، مسئول در ناپديدی و اعدام خودسرانه بازداشتی ها مجازات کند، و برای قربانيان غرامت فراهم کند.
هيات نمايندگی ايران از آمريکا خواست نقض های جدی حقوق بشر و تخلف از قوانين حقوق بشری، از جمله عمليات مخفی درخارج توسط سی آی ای به بهانه مبارزه با تروريسم را متوقف کند.
هارولد کوح (Harold Koh) مشاور حقوقی وزارت امورخارجه آمريکا گفت دولت اوباما تضمين کامل رفتار انسانی با بازداشت شدگان را با ورق زدن صفحه شيوه های دوران بوش شروع کرده است. وی گفت "بگذاريد جای شکی وجود نداشته باشد که آمريکا نه شکنجه می کند و نه شکنجه خواهد کرد".
کوح که پيشتر رئيس دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد بود گفت پرزيدنت اوباما به وضوح و با صراحت دستور بستن گوانتانامو را صادر کرده است و تعهدش کماکان پابرجاست. وی گفت بستن اين بازداشتگاه مستقر در جنوب کوبا، که اکنون ۱۷۴ بازداشتی امنيتی دارد، مستلزم کمک متحدان آمريکا، محاکم آمريکائی و کنگره اين کشور است.
آمريکا به اين شورای ۴۷ عضوی، در باره دست آوردها و کاستی ها گزارشی ۲۹ صفحه ای به شورا ارائه داده است.
پوسنر گفت آمريکا به آزادی بيان، تفکر، تجمع و مذهب پای بند است و قويا به اين آزادی ها احترام می گذارد.

XS
SM
MD
LG