لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۲

آمریکا ۱۰ میلیون دلار به بازماندگان فاجعه چرنوبیل کمک می‌کند


در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ وقوع انفجار در نیروگاه چرنوبیل در شمال اوکراین، باعث پحش مواد رادیو اکتیو در مناطق وسیعی از اطراف آن شد.
در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ وقوع انفجار در نیروگاه چرنوبیل در شمال اوکراین، باعث پحش مواد رادیو اکتیو در مناطق وسیعی از اطراف آن شد.

در آستانه برگزاری سی‌امین سالگرد انفجار نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در اوکراین، ایالات متحده روز دوشنبه وعده پرداخت یک کمک ۱۰ میلیون دلاری به آسیب دیدگان این فاجعه را داد.

در روز ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ میلادی وقوع انفجار در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل در شهر پریپیات در شمال اوکراین – که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوری بود – باعث نشت مواد رادیو اکتیو و پخش آن در بخش وسیعی از مناطق اطراف آن شد.

بر اثر این اتفاق، که از آن به عنوان فاجعه‌بارترین حادثه در نیروگاه‌های هسته‌ای نیز یاد می‌شود، حدود ۳۵۰ هزار نفر از ساکنان مناطق اطراف نیروگاه مجبور به ترک محل کار و سکوت خود شدند و آثار مخرب زیست محیطی آن هنوز هم پابرجاست.

جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ضمن اعلام کمک مالی ۱۰ میلیون دلاری گفت، این کمک برای اطمینان یافتن از ایمنی نسل‌های آینده مردمی است که در نزدیکی آن مناطق آلوده زندگی می‌کنند.

این مبلغ بخشی از تعهد ۴۰۰ میلیون دلاری ایالات متحده برای کمک به اوکراین جهت بازسازی آن مرکز و تقویت استانداردهای ایمنی در مناطق اطراف است.

فاجعه اتمی چرنوبیل؛ سی سال گذشت
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

حدود ۴۰ کشور مختلف تاکنون مبلغی نزدیک به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای اجرای پروژه ساخت سازه‌ای امن بر روی ساختمان رآکتور حادثه دیده چرنوبیل، به دولت اوکراین کمک کرده‌اند.

آمار رسمی تلفات حادثه ششم اردیبهشت ماه ۱۳۶۵ چرنوبیل در کوتاه مدت ۳۱ نفر اعلام شد؛ اما با گذشت زمان هزاران نفر بر اثر بیماری‌های ناشی از نشت رادیواکتیو، از جمله انواع سرطان، جان خود را از دست داده‌اند.

آمار دقیق کشته‌شده‌ها و میزان اثرات مخربی که این حادثه بر سلامتی ساکنان منطقه در این مدت گذاشته، نیازمند بررسی‌های دقیق و گسترده است.

XS
SM
MD
LG