لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۸

دیدگاه| دولت ترامپ در سوریه هدف جدیدی را در پیش می گیرد: عقب نشینی ایران


مواضع نیروهای نظامی آمریکا در منبج، سوریه - آرشیو
مواضع نیروهای نظامی آمریکا در منبج، سوریه - آرشیو

گزارشی از میسی رایان، پال سون و جان هادسن در واشنگتن پست

دولت ترامپ فصل تازه ای را در نقش آمریکا در سوریه گشوده و عهد کرده است تا پایان جنگ داخلی سوریه در آن کشور بماند تا جلوی توسعه طلبی ایران در سراسر خاورمیانه گرفته شود.

این نگرش که هفته پیش توسط مقام های آمریکایی تشریح شد، شش ماه پس از تاکید پرزیدنت ترامپ بر خروج تمام نیروهای آمریکا از سوریه، چرخشی چشمگیر محسوب می شود.

جیمز جفری، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور سوریه، می گوید ایالات متحده حضور نظامی اش در سوریه را، شامل تمدید ماموریت نظامی تا خروج نیروهای ایران و شبه نظامیان تحت فرماندهی اش، حفظ خواهد کرد. آمریکا انتظار دارد چنین نتیجه ای تنها پس از مذاکرات قدرت های جهانی برای پایان دادن به جنگ سوریه اتفاق بیافتد.

جفری همچنین خروج آمریکا را به تحقق شکست دائم داعش منوط کرد.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، چند روز پیش اعلام کرده بود تا زمانی که نیروهای ایران در خارج از مرزهایشان هستند، ایالات متحده از سوریه خارج نخواهد شد.

ایران پس از یک دهه سرمایه گذاری به راحتی مدیترانه را ترک نخواهد کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست کم ۱۰ هزار جنگجو شامل شبه نظامیان شیعه و سربازان دولتی سوریه را فرماندهی می کند.

فیصل ایتانی، پژوهشگر امور خاورمیانه در «شورای آتلانتیک»، می گوید به نظر می رسد مقام های آمریکایی به روند مذاکرات متوقف شده سازمان ملل متحد امید دوباره ای بسته اند یا شاید برای یک ماموریت نظامی طولانی در سوریه آماده می شوند.

نیروهای آمریکا به همکاری با نیروهای تحت رهبری کردها در شکست گروه های کوچک باقیمانده داعش در مرکز سوریه ادامه می دهند.

جیم متیس، وزیر دفاع آمریکا، هفته گذشته گفت ارتش در سوریه می ماند تا اطمینان حاصل کند نیروهای محلی می توانند مانع شورش های دوباره شده و اوضاع عراق در سال ۲۰۱۱ پس از خروج نیروهای آمریکا تکرار نشود. متیس تاکید کرد حضور نظامی آمریکا بی انتها نیست زیرا توافق با میانجیگری سازمان ملل پایان بخش کل این مشکل خواهد بود.

پنتاگون اصرار دارد ماموریت نظامی آمریکا در سوریه تغییر نکرده است. این ماموریت بر مبنای قانون به مبارزه با داعش محدود است، اما مقام های آمریکایی می گویند مقابله با نفوذ ایران مزیت ثانویه آن است.

به گفته جیمز جفری این کارزار شامل یک ماموریت نظامی بلند مدت است اما می تواند شامل حضور دیپلماتیک یا حمایت از نیروهای شریک باشد.

تحلیلگران می گویند ادامه حضور نیروهای ایران، حزب الله و گروه های شبه نظامی شیعه در سوریه- کشوری با اکثریت سنی- احتمالا به ادامه افراط گرایی دامن می زند.

کارشناسان معتقدند اگر هدف عقب نشاندن ایران باشد نیاز به کار بیشتر دارد.

حضور نظامی بلندمدت آمریکا در سوریه خطر درگیری نظامی با نیروهای ایران در آن کشور را افزایش می دهد، روشن نیست آیا کاخ سفید در صورت وارد آمدن تلفات به نیروهای آمریکا در این استراتژی تغییری خواهد یا نه.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG