لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۰

دیدگاه: آیا اقدام ترامپ در اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران کافی است؟


یادداشتی در روزنامه هیل از ریچل آوراهام، تحلیلگر سیاسی ساکن تل آویو

مردم ایران مدت ها است که علیه رژیم دست به اعتراض زده اند. اقدام پرزیدنت ترامپ به اعمال دوباره تحریم ها انگیزه بیشتری به ایرانی ها برای پیگیری تغییر رژیم داده است. تنها پرسش این است که آیا بازگشت تحریم ها برای پایان دادن به تخاصم رژیم در سراسر جهان کافی خواهد بود؟ یا اقدامی فراگیرتر لازم است؟

ریال پیشتر ۶۰ درصد ارزش خود را از دست داده و یک سوم شهروندان زیر ۳۰ سال ایران بیکار هستند. ایرانیان شاغل زندگی محنت باری دارند. بسیاری از مردم ایران از این که حکومت شان به جای رسیدگی به مشکلات شان در حال ایجاد یک هلال شیعی به سوی دریای سرخ و مدیترانه است، خشمگین اند.

اما هلال شیعی زیر فشار با چالش هایی روبرو شده است. کمبود انرژی در ایران و مشکلات مالی باعث شده ایران صادرات برق به عراق را متوقف کند. اتفاقی که به تظاهرات ضد ایرانی در عراق منجر شد. نخست وزیر عراق گفته است با بازگشت تحریم های آمریکا تجارت با ایران مانند گذشته قابل دوام نیست.

رضا پرچی زاده، نظریه پرداز سیاسی، می گوید: «تحریم ها به تنهایی کافی نیست. وقتی تحریم ها به طور کامل اجرا شود، رژیم تضعیف خواهد شد ولی رویکرد تخاصمی ایدئولوژیک اش علیه آمریکا، اسرائیل و جهان عرب را حفظ می کند. تا زمانی که رژیم اسلامگرا در قدرت است، منطقه و جهان روی صلح و ثبات را نخواهد دید. این رژیم باید سرنگون شده و با یک نظام دموکراتیک جایگزین شود.»

شرکو عباس، کرد سوری، تاکید می کند که هر گونه سیاست موفق در برابر ایران باید شامل تغییر رژیم باشد: «با این سیاست، ایران، اروپایی ها و جهان را در مقابل آمریکا به بازی گرفته است. این وضع خوبی نیست. سیاست کنونی، رژیم را به ایجاد بعضی تغییرها مجبور می کند، اما به پذیرش هنجارها و مقررات بین المللی وا نمی دارد. آمریکایی ها از تمام ابزار لازم برای ایجاد تغییر رژیم در ایران استفاده نمی کنند.»

بسیاری از ایرانی ها و دیگر مردم سراسر خاورمیانه در آرزوی حمایت آمریکا برای پایین کشیدن رژیم ایران هستند. شبنم اسداللهی، فعال حقوق بشر، می گوید: «اکثریت مردم دیگر از رژیم حمایت نمی کنند. ما خواهان حمایت از ایرانی های دموکراسی خواه هستیم که هدف شان جایگزینی رژیم تهران با یک حکومت سکولار و دموکراتیک است.»

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG