لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

تصمیم نهایی پرزیدنت ترامپ درباره برنامه مهاجرتی داکا اعلام می‌شود


کاخ سفید اعلام کرد که رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور، تصمیم نهایی خود برای تعیین تکلیف برنامه مهاجرتی موسوم به داکا را اعلام می‌کند.

انتظار می‌رفت که پرزیدنت ترامپ زودتر از این تصمیم گیری کند اما مقام‌هایی که درباره تصمیم نهایی پرزیدنت ترامپ برای داکا نظر داده اند، می‌گویند تاخیر شش ماهه به این منظور است که کنگره وقت کافی برای بررسی داشته باشد. نمایندگان کنگره دخالتی در تصویب داکا، که پنج سال قبل با صدور یک فرمان پرزیدنت اوباما به اجرا گذاشته شد، نداشتند.

سیاست مهاجرتی داکا که از حدود پنج سال پیش به اجرا گذاشته شد، اخراج مهاجران غیرقانونی را که در کودکی به آمریکا وارد شده‌اند، به تعویق می‌اندازد.

بر اساس این برنامه، مهاجرانی که از کودکی به طور غیرقانونی وارد آمریکا شده و رشد کرده‌اند، اخراج نمی شوند بلکه به طور موقت اجازه اقامت قانونی می‌یابند تا بتوانند تحصیل کنند، گواهینامه تحصیلی دریافت کنند و کار کنند. مهاجرانی که از این امتیاز برخودار می‌شوند باید پیش از ۱۶ سالگی وارد آمریکا شده و عاری از جرم و بزه باشند، ضمن اینکه سال ۲۰۱۲ که این برنامه به اجرا گذاشته شد بیش از ۳۰ سال نداشته باشد.

پرزیدنت ترامپ پیشتر داکا را موضوعی بسیار پیچیده خوانده و گفته بود: «از نظر من، یکی از دشوارترین موضوع هاست زیرا در بیشتر موارد، آنها بچه‌های فوق العاده‌ای هستند. البته نه همه آنها، برخی از آنها اعضای باندهای مواد مخدر هستند.»

سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید هم درباره این تصمیم گفت که پرزیدنت ترامپ عاشق مردم است و تصمیمش به نفع مردم آمریکا است.

او گفت: «ما تصمیم را سه شنبه اعلام می‌کنیم. اولویت پرزیدنت ترامپ ایجاد سیستمی است که مشوق مهاجرت قانونی است و به نفع اقتصاد و کارگران آمریکایی باشد.»

آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود، داکا را سیاست بخشودگی مهاجران غیرقانونی خواند و قول لغو آن را داده بود.

اما پرزیدنت اوباما داکا را تصمیمی عاقلانه توصیف کرده و گفته بود: «بگذارید به صراحت بگویم؛ داکا، بخشودگی نیست، مصونیت نیست، مسیری برای اعطای تابعیت نیست، اقدامی دائمی نیست، اقدامی موقتی است که اجازه می‌دهد با اطمینان بخشی به جوانان میهن دوست، با استعداد و هدفمند، بر منابع انسانی در آمریکا عاقلانه تمرکز کنیم.»

داکا اخراج حدود هشتصد هزار نفر را با اعطای مجوز کار به مدت دو سال برای متقاضیان واجد شرایط به تعویق می‌اندازد، ضمن آن که قابل تمدید است. بیشتر این مهاجران از کشورهای آمریکای لاتین وارد آمریکا شده اند.

رهبران جمهوریخواه در کنگره از پرزیدنت ترامپ خواسته اند، داکا را لغو نکند بلکه در همکاری با کنگره راهی بیابد که از مهاجران مشمول داکا، محافظت شود.

رهبران دمکرات در کنگره نیز از جمهوریخواهان خواسته‌اند در همکاری با یکدیگر راه‌های قانونی برای محافظت از مشمولان داکا را پیدا کنند.

مهاجران و فعالان در مخالفت با لغو داکا، در شهرهای آمریکا بارها تجمع و اعتراض کرده‌اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG