رئیس جمهوری ایالات متحده شنبه ۱۱ اسفند در گردهمایی بزرگ محافظهکاران، با اشاره به سیاستهای دولت خود پس از راهیابی به کاخ سفید، خطاب به حاضران گفت: «کاری که در [انتخابات ریاست جمهوری] سال ۲۰۱۶ به اتفاق انجام دادیم را در انتخابات ۲۰۲۰ نیز تکرار میکنیم و فکر میکنم این بار ارقام ما بالاتر هم خواهد بود.»
دونالد ترامپ در سخنرانی خود در کنفرانس سالانه «اقدام سیاسی محافظهکاران» گفت: «بارها شنیدیم که محال است به حد نصاب دست کم ۲۷۰ رأی کالج الکتورال [یا مجمع گزینندگان] برای پیروزی برسیم. اما نه تنها این تعداد، بلکه بیشتر از آن را هم کسب کردیم.»
پرزیدنت ترامپ با بیان این که سالها «خیانتهای جدی» توسط طبقهای که به بهای تضعیف ایالات متحده کشورهای خارجی را ثروتمند کردند، علیه آمریکا روی داده است، خاطرنشان کرد که آمریکا در آن دوران اصلا در اولویت قرار نداشت.
وی به توافقهای تجاری قبلی میان ایالات متحده و چین به عنوان یکی از همین موارد عمده زیانبار برای اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: «ما درصدد اصلاح این گونه روابط تجاری ناعادلانه بر آمدهایم.»
پرزیدنت ترامپ در این سخنرانی دو ساعت و دو دقیقهای که طولانیترین سخنرانی دوران ریاست جمهوری او بود، همچنین به طور مختصر به موفقیتهای دولت خود برای اصلاح نظام مالیاتی، نظام بیمه درمانی همگانی، رشد اشتغال زایی، و تقویت صنایع آمریکایی به ویژه در داخل کشور اشاره کرد.
رئیس جمهوری ایالات متحده که در انتخابات آبان ۱۳۹۵ با شعارهای «نخست آمریکا» و «عظمت را به آمریکا باز میگردانیم» به پیروزی رسید، خاطر نشان کرد که امروز ایالات متحده بار دیگر در جهان مورد احترام است.
دیوار مرزی
ورود غیرقانونی مهاجران به آمریکا موضوع دیگری بود که پرزیدنت ترامپ در این کفرانس - که در ایالت مریلند برگزار شد - اشاره کرد و در انتقاد از برخی نمایندگان کنگره گفت که صحبتهای آنها در این زمینه تأسفآور است.
نحوه تامین بودجه مورد نیاز برای ساخت دیوار یا حائل در امتداد مرزهای جنوبی ایالات متحده، یکی از موضوعات مورد اختلاف کاخ سفید و دموکراتهای کنگره است، و پیش از این باعث تعطیلی دولت فدرال شده بود.
وی قوانین مهاجرتی کشور را بد توصیف کرد و گفت: «این قوانین راههای دور زدن خود را درون خود دارند و من درصدد رفع این ایرادها هستم، اما دموکراتهای کنگره که طرفدار سوسیالیسم و مرزهای باز هستند مانع میشوند.»
رئیس جمهوری ایالات متحده، با تاکید بر این که آینده متعلق به آنهایی است که به آزادی معتقد هستند، گفت که آمریکا هرگز یک کشور سوسیالیست نخواهد بود، چرا که سوسیالیسم به نفع قدرت در طبقه حاکم است.
پرزیدنت ترامپ اضافه کرد، ما مواضع خود را با شجاعت در حمایت از آزادی بیان و آزادی مذهب و در مخالفت با سرکوب و سانسور بیان میکنیم: «ما به رؤیای آمریکایی، و نه به کابوس سوسیالیسم، باور داریم.»
کره شمالی
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به رویکرد دولت او در برابر کره شمالی و مذاکره با کیم جونگ اون رهبر آن کشور، گفت که کره شمالی آینده اقتصادی درخشانی خواهد داشت، اما بدون حصول توافق چنین آیندهای رقم نخواهد خورد.
پرزیدنت ترامپ گفت: «مذاکرات خوبی با کره شمالی صورت گرفت، اما ما میز مذاکره را ترک کردیم چون نمیخواستیم به توافق بدی دست یابیم. دستاوردهای ما در حال حاضر توقف آزمایشهای موشکی و هستهای کره شمالی است.»
وی به اتو وارمبیر دانشجوی آمریکایی که در کره شمالی بازداشت شد و مدت کوتاهی پس از آزادی و بازگشت به آمریکا درگذشت اشاره کرد و گفت اتفاقی که برای او افتاد بسیار تأسفآور است، اما در عین حال من باید مذاکره کنم.
رئیس جمهوری ایالات متحده در ادامه خاطر نشان کرد که از یک طرف باید مذاکره کند و از طرف دیگر اتفاقی که برای آقای وارمبیر افتاد بسیار برای او تأسفآور بوده است؛ اما اضافه کرد که برقراری توازن بین این دو کار دشواری است.
وی پس از دیدار دوم خود با رهبر کره شمالی در ویتنام گفته بود که کیم جونگ اون در جریان اتفاقی که برای این دانشجوی آمریکایی افتاده است نبوده و وی حرف او را میپذیرد؛ اظهار نظری که با انتقاد خانواده وارمبیر روبرو شد.
اتو وارمبیر، دانشجوی دانشگاه ویرجینیا، که سال ۲۰۱۶ در سفری توریستی به کره شمالی، به اتهام «تلاش برای سرقت یک پوستر دولتی» بازداشت شده بود، به ۱۵ سال حبس همراه با کار اجباری محکوم شد.
وی که از وضعیت جسمی و روحی خوبی برخودار نبود، اواخر بهار سال گذشته در حالی که در اغما بود، آزاد شد و به ایالات متحده بازگشت؛ اما یک هفته بعد در بیمارستانی در ایالت اوهایو درگذشت. وی هنگام مرگ ۲۲ سال داشت.