لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

ده دستاورد پرزیدنت ترامپ در سال نخست ریاست جمهوری


در حالی سال میلادی به پایان خود نزدیک است که رسانه های آمریکایی در گزارش های جمع بندی رویدادهای سال، به مهمترین ها می پردازند. نشریه هیل در گزارشی به ده دستاورد پرزیدنت ترامپ در سال نخست ریاست جمهوری او پرداخته است.

پرزیدنت دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه کار خود را با سوگند در مقابل کنگره آمریکا آغاز کرد. در این گزارش از قانون مالیات، انتصاب قاضی دیوان عالی، و منع شهروندان برخی کشورهای مسلمان از جمله ایران به عنوان موفقیت های پرزیدنت ترامپ در سال نخست ریاست جمهوری او یاد شده است.

در زیر به این ده دستاورد اشاره شده است:

۱- اصلاح قانون مالیاتی و کاهش میزان مالیاتها عمده ترین موفقیت رئیس جمهوری و حزب حاکم است.در این قانون که درآخرین روزهای سال ۲۰۱۷ به امضا رسید مالیات شرکتهای بزرگ از ۳۵ درصد به ۲۱ در صد کاهش یافته و برای افراد نیز تخفیف های مالیاتی در نظر گرفته شده است.

۲- دومین پیروزی آقای ترامپ نامزد کردن نیل گورساچ به جای انتونین اسکالیا در دیوان عالی فدرال و تایید سنا بود. با عضویت قاضی گورساچ مبارزه یکساله دموکراتها با جمهوریخواهان برای پر کردن صندلی خالی دیوان عالی به پایان رسید .

۳- سومین اقدام آقای ترامپ لغو شماری از فرمانهای اجرائی ریاست جمهوری دولت اوباما از جمله منع حفاری برای نفت درآلاسکا و خلیج مکزیک و اجازه احداث خط لوله انتقال نفت «کی استون» بود که پرزیدنت اوباما با آن مخالفت کرده بود.

۴- منع سفر شهروندان ۷ کشور عمدتا مسلمان به آمریکا با انگیزه ایجاد شغل برای آمریکائیان و تامین امنیت کشور چهارمین اقدام پرزیدنت ترامپ بود. اقدامی که نارضایتی ها را در داخل و خارج افزایش داد و دادگاه های فدرال رای به ابطال این فرمان آقای ترامپ دادند اما در نهایت دیوان عالی رای به اجرای فرمان سوم ترامپ داد. آقای ترامپ در ساختن دیوار در مرز با مکزیک نیز که وعده آن را داده بود تا کنون موفق نبوده است.

۵-اقدام پرسرو صدای دیگر رئیس جمهوری آمریکا در اعلام اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل موجب ناخشنودی تقریبا همه کشورهای جهان شد و تنها ۸ کشور از میان همه کشورهای جهان اقدام دولت آمریکا را محکوم نکردند.

۶- خروج آمریکا از پیمان آب و هوائی پاریس از جمله اقدامهای دیگر آقای ترامپ بود که نارضایتی جهانی و متحدان آمریکا را به دنبال داشت.

پرزیدنت اوباما با پیمان پاریس موافقت کرده بود و رئیس جمهوری جدید آمریکا با صدور فرمانی خروج آمریکا از پیمان را اعلام کرد.

آمریکا و سوریه تنها دوکشوری هستند که به پیمان آ ب و هوائی پاریس نپیوستند.

۷۰- اعلام خروج از پیمان تجارت آزاد کشورهای حوزه اقیانوس آرام از دیگر اقدامهای پرزیدنت ترامپ بود که با صدور فرمان اجرائی ریاست جمهوری تصمیم گرفت آمریکا را از آن پیمان خارج سازد.

دولت ترامپ همچنین ضمن اعلام مخالفت با نفتا- پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی- در نظر دارد در گفتگو با کانادا و مکزیک درشرایط پیمان تعدیل ایجاد کند یا از آن خارج شود.

۸- عقب نشینی از سیاست آشتی اوباما با کوبا. با وعده لغو سیاست عادی کردن مناسبات واشنگتن با هاوانا آقای ترامپ بر سفر آمریکائیان به کوبا محدودیتهائی اعمال کرده، از شمار کارکنان سفارت آمریکا در هاوانا کاسته و شماری از دیپلماتهای سفارت کوبا در واشنگتن را نیز اخراج کرده است.

۹-لغو فرمان پرزیدنت اوباما دایر بر بیطرفی شبکه اینترنتی؛ کمیسیون ارتباطات فدرال به لغو مقررات بیطرفی شبکه اینترنتی رای داده و موجب خشم دموکراتها، کاربران اینترنت و شرکتهای دیجیتالی شده است.

۱۰ – و دولت ترامپ در دنبال کردن سیاست اوباما در نبرد با داعش در سوریه وعراق، ضرباتی بر این گروه تروریستی وارد کرده است؛ موصل، و رقه آزاد شده اند و کارشناسان آقای ترامپ و دولت او را در این پیروزی سهیم می دانند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG