لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۶

دیدگاه: سیستم ضد موشکی «تاد» آمریکا باید خواب از چشمان برخی رژیم های خودکامه برباید!


یک سامانه موشکی تاد آمریکا در کره جنوبی
یک سامانه موشکی تاد آمریکا در کره جنوبی

سرهنگ مهندس الف – میم، آلمان

استقرار سیستم ضد موشکی آمریکا «تاد» در کره جنوبی با اعتراض گسترده دولت کمونیستی کره شمالی روبرو شد. ولی دولت های چین و روسیه نیز از این اقدام دفاعی آمریکا ابراز ناخرسندی کردند و آن را «خطری برای امنیت خود» نامیدند.

با توجه به قدرتمندی این سیستم دفاعی، دولتهای بیشتری باید نگران سرمایه گذاری های کلان خود در امور موشکی باشند. در همان حال، کشورهای حوزه خلیج فارس باید احساس امنیت بیشتری کنند، زیرا دولت آمریکا با نشان دادن قاطعیت در برابر کره شمالی، به دولت های دیگر نیز عملا نشان می دهد که تهدیدها و تجاورکاری های آن ها بی جواب نخواهد ماند.

سیستمی که در کره جنوبی استقرار یافته قادر است موشک دشمن را به طور بسیار دقیق، هنگام پرواز در فضای خارجی نابود کند.

این سیستم در زبان انگلیسی Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) نامیده می شود که قادر است انواع موشک های بالیستیک از نوع کوتاه برد یا میان برد را هدف قرار دهد و آن ها را پیش از آن که به هدف برسد، در فضا نابود کند.

دولت کره شمالی ادعا کرده که آمریکا با استقرار این سیستم در کره جنوبی «قصد دارد یک جنگ اتمی و موشکی علیه ما» به راه اندازد. ولی واقعیت آن است که خود کره شمالی بود که با زیرپا گذاشتن معاهدات بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت، به تولید بمب اتمی دست زد و همزمان موشک هایی تولید کرد که به گفته پیونگ یانگ قادر است به خاک ژاپن و سواحل ایالات متحده در آلاسکا نیز برسد.

کره شمالی خود به صراحت تائید می کند که تولید اتم و موشک را «بیمه نامه» ادامه آن رژیم می داند. پیونگ یانگ می گوید از آن رو به تولید این «جنگ افزارهای دفاعی» روی آورده که کره جنوبی و یا امریکا در صدد برانداختن آن رژیم بر نیایند.

ولی اکنون با استقرار «تاد» در آب های خاور دور، این حربه «دفاعی» از دست سران کره شمالی بیرون آمده و آنان در می یابند که حتی با تهدید اتمی نخواهند توانست عمر رژیم خویش را طولانی کنند.

اندیشه تولید سیستمی که بتواند موشک های دشمن را در هر ارتفاعی منهدم کند، از هنگام جنگ اول خلیج فارس مطرح شد.

در سال ۱۹۹۰ هنگامی که نیروهای آمریکایی وارد کویت شدند تا آن امیرنشین را از اشغال ارتش صدام حسین نجات دهند، ارتش عراق با موشک های «الحسین» که نوع بهینه سازی شده موشک روسی اسکاد – ب بود، آمریکائیان را هدف حمله قرار داد.

در هفته های نخستین این حمله موشکی، ژنرال نورمن شوارتسکف فرمانده نیروی های آمریکایی در کویت این شیوه جنگی صدام را «کم خطرتر از طوفان در یک ایالات آمریکا» توصیف کرد. ولی چند روز بعد یکی از موشک های صدام مستقیما به یک قرارگاه آمریکایی اصابت کرد و ۲۸ سرباز را کشت که نیمی از کل تلفات امریکا در جنگ خلیج فارس محسوب می شود.

در آن هنگام، صدام موشک های «الحسین» را به سوی اسرائیل و عربستان سعودی نیز نشانه رفت و خرابی هایی به بار آورد.

ولی تصمیم مستقل اسرائیل برای طراحی و تولید یک سیستم ضد موشکی، زودتر از آمریکائیان گرفته شد و آن هنگامی بود که حملات موشکی صدام به شهرهای ایران در جریان جنگ هشت ساله ویرانی های بسیاری به وجود آورد.

اسرائیلیان تقریبا همزمان با آمریکایی ها به طراحی سیستم ضد موشکی خود پرداختند که از سه سال پیش عملیاتی شده است. این سیسم «خِتس» (پیکان - Arrow) نامیده می شود ولی تنها موشک های بالیستیک دوربرد را می تواند هدف قرار دهد و این در حالی که «تاد» قادر به انهدام موشک های کوتاه برد و با برد متوسط نیز می باشد.

امریکا هم اکنون در آستانه تکمیل نوع بهتری از «تاد» است که Extended Range - ER نامیده می شود و قادر به انهدام دوربردترین موشک های دشمن می باشد. اسرائیل برای انهدام موشک های میان برد سیستم «تیرکمان داود» را به کار می برد و با سیستم «گنبد آهنین» به مصاف موشک های کوتاه برد و راکت های دشمن می رود.

اکنون چند سال است که ضد موشک «تاد» در امیرنشین های عرب حوزه خلیج فارس و همچنین در ترکیه مستقر است و همه آزمایش های پیشین نشان داده که برای نابود کردن موشک های دشمن، قدرت عملیاتی بسیاری خوبی دارد – گرچه این ضد موشک هنوز در شرائط جنگی آزمایش نشده است.

فرماندهان سپاه پاسداران ایران بارها ادعا کرده اند که قادرند «در ظرف ۴۸ ساعت» دوهزار هدف نظامی و حیاتی امریکا را در سراسر جهان نابود کنند. معلوم نیست که آیا آن ها از وجود و میزان کارآیی "تاد" آن گونه که باید آگاهی داشته اند.

اکنون باید پرسید که آیا قدرت موشکی ایران، و تلاش رژیم برای رسیدن به بمب هسته ای، واقعا می تواند «بیمه نامه»ای برای تداوم رژیم باشد؟ در مورد دوام رژیم در کره شمالی، قاطعانه به این پرسش می توان پاسخ منفی داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG