لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۷

نشست موسسه هادسن؛ ترک سوریه توسط آمریکا به معنی افزایش نفوذ ایران است


اندیشکده هادسن در واشنگتن روز سه شنبه میزبان نشستی با عنوان «ماندن یا نماندن آمریکا در سوریه» بود. در این نشست بارها به ایران اشاره شد.

در نشست هادسن درباره سوریه، «مایکل دوران» و «جوناس پارلو-پلزنر» پژوهشگران ارشد در هادسن، «مریم جلبی» نماینده ائتلاف مخالفین سوریه در سازمان ملل و «محمد عبدالله» تحلیلگر حقوق بشر و دموکراسی حضور داشتند.

جوناس پارلو-پلزنر، پژوهشگر ارشد در هادسن در این نشست گفت: برگرداندن نیروهای نظامی آمریکا که پرزیدنت ترامپ به آن اشاره دارد، در چارچوب وعده های انتخاباتی اش است که نباید پول آمریکا آنجا هدر شود.اما با خروج فوری و زود هنگام آمریکا، دستیابی به راه حل سیاسی کم رنگ تر و نفوذ ایران در سوریه بیشتر می شود.

وی افزود: از یاد نبریم که داعش هنوز کاملا ریشه کن نشده است.

این تحلیلگر درباره نقش کشورهای منطقه و انتظار رئیس جمهوری آمریکا گفت: پرزیدنت ترامپ امید دارد که عربستان سعودی هزینه نظامی و حضور نظامی را بپذیرد.

همچنین «مایکل دوران» پژوهشگر ارشد در هادسن نیز گفت: پرزیدنت ترامپ بیش از دوران پرزیدنت اوباما به تقابل با ایران در منطقه پرداخته است. مهار کردن نفوذ ایران یکی ازاولویتهای پرزیدنت ترامپ در ماندن در سوریه است.

وی افزود: دیگران و به ویژه عربستان اگر شاهد تعهد آمریکا برای بازسازی و ثبات سازی در سوریه نباشند، آنها هم پایبند نخواهند ماند.

این تحلیلگر افزود: آمریکا نگران درگیری ایران و اسرائیل است و وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد. آمریکا با این که از اسرائیل حمایت می کند، اما نمی خواهد با خط قرمز اسرائیل همسو شود. اما من معتقدم که باید این کار را بکند.

در این نشست، «مریم جلبی» نماینده ائتلاف مخالفین سوریه در سازمان ملل نیز گفت که رژیم سوریه فقط زبان زور را می فهمد؛ این رژیم به فشار به ویژهاز سوی آمریکا جواب می دهد.

وی افزود: بنابراین برای متقاعد کردن آنها به نشستن پشت میز مذاکره، آمریکا باید ابتکار عمل و رهبری امور را به دست گیرد. همه نیروهای سوری باید در مذاکرات شرکت داشته باشند.

«محمد عبدالله» تحلیلگر حقوق بشر و دموکراسی آخرین سخنران این نشست بود و گفت: خروج پرزیدنت ترامپ از سوریه بمانند خروج پرزیدنت اوباما از عراق است. یعنی تحویل سوریه به ایران.

وی افزود: خروج آمریکا تقویت کننده پل ارتباطی ایران به مدیترانه از طریق سوریه خواهد بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG