لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۲

تمرکز بر سیاست دولت ترامپ در افغانستان با حضور مقام های وزارت خارجه و دفاع در کنگره


دو مقام ارشد وزارت خارجه و دفاع در جلسه کمیته سنا حضور یافتند.
دو مقام ارشد وزارت خارجه و دفاع در جلسه کمیته سنا حضور یافتند.

دو مقام ارشد وزارتخانه های خارجه و دفاع آمریکا روز سه شنبه در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا، درباره میزان پیشرفت راهبرد دولت پرزیدنت دونالد ترامپ در قبال جنوب آسیا با تمرکز بر وضعیت افغانستان به قانونگذاران توضیحاتی ارائه کردند.

سناتور باب کورکر رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا در ابتدای این جلسه گفت: افزایش حضور نظامی آمریکا در افغانستان مثبت است.

او همچنین از تصمیم پرزیدنت ترامپ در معلق کردن کمک مالی به پاکستان استقبال کرد.

آقای کورکر افزود: دولت پرزیدنت ترامپ بحق موضعش را در قبال نقش پاکستان در افغانستان با تعلیق کمک نظامی بالغ بر یک میلیارد دلار در سال مشخص کرد. اسلام آباد همچنان به گروه حقانی و دیگر گروههای تروریستی پناه می دهد. گروههایی که مردم بی گناه و سربازان آمریکا و دیگر متحدانمان را هدف می گیرند. این تصمیم برای مقابله با سیاست دورویی پاکستان است که همچنان به گروههای مانع صلح در افغانستان پناه می دهد.

دیگر عضو ارشد این کمیته، سناتور بن کاردن دموکرات بود. او نیز از افزایش حملات مرگبار توسط گروههای طالبان و داعش در افغانستان به عنوان نمونه های عدم موفقیت استراتژی پرزیدنت ترامپ در افغانستان نام برد. ا

و در مورد موفقیت قطع کمک نظامی به پاکستان ابراز تردید کرد.

وی گفت: آیا دولت پرزیدنت ترامپ باور دارد که صرف تعلیق کمک نظامی و امنیتی موجب تغییر در تعهد پاکستان در عدم ارائه کمک به طالبان افغانستان و یا شبکه حقانی می شود. تاکنون که چنین فشارهایی کار ساز نبوده است.

در این نشست، پس از سخنرانی مقدماتی سناتورهای کورکر و کاردن، ابتدا جان سولیوان، قائم مقام وزیر خارجه آمریکا با اشاره به قطع کمک مالی به پاکستان آن را در چارچوب سیاست گسترده تر ایجاد آلترناتیو های دیگر مانند افزایش نقش هند در افغانستان دانست.

وی گفت: ایالات متحده برای کاهش از میزان تنش در منطقه این تعهد را به پاکستان می دهد که نگرانیهای مشروع این کشور را مد نظر قرار دهد. شفاف بگویم؛ ما در مقابل استفاده از هر گروه تروریستی نیابتی توسط کشوری علیه کشور دیگر می ایستیم. بهره گیری از گروههای تروریتسی جایی در دنیای قانونمدار امروز ندارد. ما امیدواریم که پاکستان بتواند طالبان را برای ورود به فرآیند سیاسی ترغیب کند.

وی افزود: از سوی دیگر ما در حال توسعه روابطمان با هند هستیم. پس از سفر اکتبر گذشته آقای تیلرسون به هند ما امیدواریم که شاهد برگزاری اولین دور مذاکرات وزرای دفاع و خارجه دو کشور در واشنگتن طی بهار امسال با هدف تعمیق روابط امنیتی دو جانبه باشیم.

رندل شرایور، مدیر کل وزارت دفاع آمریکا در امور کشورهای آسیایی و اقیانوس آرام نیز افزایش نقش هند در افغانستان را راهکار مهمی دانست.

وی گفت: همانگونه که قائم مقام وزیر خارجه گفتند، وزارت دفاع نیز از نقش هند در این زمینه و تصمیمشان درباره افزایش کمکهای انساندوستانه و اقتصادی به افغانستان خرسند است.

وی افزود: تمرکز استراتژی وزارت دفاع بر پاکستان نیست. درست است که پاکستان شریکی مهم و کلیدی در اجرای موفقیت آمیز راهبرد پرزیدنت ترامپ در جنوب آسیا ست اما طی سفری که وزیر دفاع متیس به این کشور داشت، صراحتا گفت که به رغم اینکه آمریکا بابت تلاشهای آنها در مبارزه با تروریسم قدردان است، اما قویا تاکید داشت که آنها باید تغییراتی در رفتارشان بویژه درمسائل مورد نگرانی ما ایجاد کنند.

پرزیدنت ترامپ هفته پیش در جلسه ای که با سفرای کشورهای عضو شورای امنیت ملل متحد در کاخ سفید داشت، عنوان کرد که واشنگتن به دنبال نابودی کامل طالبان در افغانستان است.

طی هفته های گذشته در حملات طالبان و داعش دهها تن از شهروندان افغان و حتی آمریکایی در این کشور کشته شدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG