لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۳

عربستان سعودی و پاکستان: بدترین متحدان آمریکا


جان کری وزیر خارجه آمریکا در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه، قطر - ۳ اوت ۲۰۱۵
جان کری وزیر خارجه آمریکا در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه، قطر - ۳ اوت ۲۰۱۵

خلاصه‌ای از مقاله بنی هوانگ در مجله فرانت پیج

انتشار ۲۸ صفحه از گزارش پیشتر محرمانه هیئت تحقیق حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، پس از دوازده سال، نکاتی را درباره نقش مقامات سعودی در این حملات آشکار کرده است.

صالح الحسین، کارمند وزارت کشور عربستان، در شب قبل از حملات یازدهم سپتامبر در همان هتلی اقامت داشت که هواپیماربایان پرواز ۷۷ حضور داشتند. وقتی پلیس فدرال آمریکا، اف.بی.آی، برای گفتگو با این کارمند سعودی مراجعه می کند، او به دروغ حال سکته به خود می گیرد، تا او را به بیمارستان ببرند. دکترها در بیمارستان هیچ مشکلی در بدن او نمی یابند. بعدتر که ماموران اف.بی.آی دوباره به او مراجعه می کنند، متوجه می شوند که به همراه خانواده اش آمریکا را ترک کرده است.

مظنون دیگر تحقیقات، عمر البیومی است. فردی که بدون این که کسی او را دیده باشد از یک کارفرمای وزارت دفاع عربستان در آمریکا حقوق دریافت می کرده است و در طول سال ۲۰۰۰، یکصد بار با نهادهای سعودی از جمله سفارت عربستان سعودی در آمریکا تماس تلفنی داشته است.

نواف الحمزی و خالد المحضار، دو تن از هواپیماربایان، هنگام ورود به آمریکا مدتی را در منزل او در سن دیه گو بوده اند. او بعدتر معرف آنها برای اجاره یک آپارتمان می شود و سپس در تابستان ۲۰۰۱ آمریکا را ترک می کند. نتیجه گیری آشکار این است که البیومی مامور سعودی بوده و هدایت دست کم دو تن از ۱۹ تروریست را برعهده داشته است.

البیومی از طریق همسرش با خاندان سعودی ارتباط غیرمستقیم دارد. حیفا الفیصل همسر او، پیشتر همسر سفیر سعودی در ایالات متحده را نقد کرده بود.

پس از حمله نیروهای ویژه آمریکا به مخفیگاه اسامه بن لادن هم روشن شد که پاکستان آگاهانه حدود ۹ سال میزبان رهبر سابق شبکه تروریستی القاعده بوده است.

اسناد اداره آمار پاکستان نشان می دهد که ماموران سرشماری به عمارت محل اختفای بن لادن در ابوت آباد مراجعه نمی کردند.

چند روز پس از حمله به محل سکونت بن لادن، مقامات پاکستان ادعا کردند که از سال ۲۰۰۳ این محل را به دقت زیر نظر داشته اند. اما تصاویر ماهواره ای نشان می داد که عمارت محل سکونت بن لادن تا سال ۲۰۰۵ اساسا ساخته نشده بود.

پاکستان پزشکی را که به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، سی.آی.ای، کمک کرد تا از وجود بن لادن در عمارت ابوت آباد یقین حاصل کند مورد محاکمه قرار داد و جواز پزشکی اش از او گرفت. او به اتهام یک قتل همچنان در زندان است.

پس از حمله القاعده به سفارت آمریکا در کنیا و تانزانیا، آمریکا به یک حمله موشکی گسترده به پناهگاه القاعده در افغانستان دست زد که نتیجه ای نداشت. تئوری وجود دارد مبنی بر این که سازمان اطلاعات پاکستان پیش از حمله آمریکا بن لادن را مطلع کرده بود.

آمریکا باید یاد بگیرید چگونه دوستان بهتری انتخاب کند. اتحاد ما با این دو کشور لطمات بزرگی به ما زده است. آیا از آن چیزی آموخته ایم؟

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG