لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۹

تحریم های آمریکا بر محمدجواد ظریف ممکن است دارایی و سفرش به نیویورک را هدف بگیرد


بخش انگلیسی صدای آمریکا - دیپلمات ثروتمند ایران که یک سوم از عمرش را در ایالات متحده گذرانده، ممکن است با تحریم دارایی ها و محدود شدن امکان سفرش به ایالات متحده در روزهای آتی روبرو شود.

استیو منوشن، وزیر دارایی ایالات متحده، دوشنبه در کاخ سفید گفت پرزیدنت ترامپ به او دستور داده است تا پایان هفته محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را هدف تحریم قرار دهد.

ظریف از جمله ۱۲ عضو «شورایعالی امنیت ملی» ایران است که توصیه هایی به رهبر جمهوری اسلامی ارائه می دهد.

وندی شرمن، رئیس گروه آمریکایی مذاکره کننده با ایران در دولت اوباما، در مصاحبه ای با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ظریف به رهبر جمهوری اسلامی و رئیس جمهور نزدیک و وزیر خارجه ای وفادار به حکومت است.»

هوشنگ امیراحمدی، رئیس شورای ایرانی آمریکایی، می گوید: «وقتی آمریکا خامنه ای را در لیست تحریم های آمریکا قرار داد، طبیعی بود که ظریف هم افزوده شود، زیرا او روی دیگر سکه است.»

خامنه ای پیشتر گفته بود اشتباه کرد که به مذاکره کنندگان اجازه داد خط قرمز را در رسیدن به توافق هسته ای پشت سر بگذارند.

ظریف چندی پیش در واکنش به سرزنش خامنه ای از استعفای خود خبر داد.

در جریان بازدید بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، از تهران ظریف در ملاقات های او با رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، حضور نداشت.

حسن روحانی استعفای ظریف را نپذیرفت. سلیمانی بعدتر گفت ظریف از حمایت ویژه مقام های ارشد و خامنه ای برخوردار است.

امیراحمدی می گوید تحریم وزیر امور خارجه ایران نتیجه حملات پیاپی اش به ترامپ و دولت او در توییتر است: «او مستقیما به رئیس جمهور یک کشور بزرگ اهانت کرده است و نباید چنین می کرد.»

ظریف چهارشنبه در پاسخ به گزارشگر «سی ان ان» در ایران گفت اعمال تحریم ها بر رهبری ایران توهین مضاعف ایالات متحده است.

روشن نیست که آیا تحریم ظریف بر سفر او به ایالات متحده تاثیر می گذارد یا نه. او در دوره ای که سفیر ایران در سازمان ملل یا وزیر امور خارجه ایران بوده امکان سفر به شهر نیویورک را داشت، اما نمی توانست چون دوره دانشجویی اش در دهه هفتاد میلادی به دیگر نقاط ایالات متحده برود.

کارشناسان می گویند این احتمال وجود دارد که دولت ترامپ تحرک ظریف در محدوده نیویورک را سخت تر کند.

در بیوگرافی ظریف در وبسایت «دیپلماسی ایرانی»، وبسایت متعلق به صادق خرازی دیپلمات پیشین ایران، گفته شده که او در خانواده ای نسبتا مرفه در تهران به دنیا آمد. پدر ظریف تاجر بود و او را سال ۱۹۷۷ برای ادامه تحصیلات دانشگاهی در رشته روابط بین الملل در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو به آمریکا فرستاد.

بر مبنای اطلاعات وبسایت وزارت خارجه ایران، ظریف متولد ۱۷ دی ۱۳۳۸ است که نشان می دهد ۱۹ سال از ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۷ در ایالات متحده زندگی کرده است. او طی سی سال دو مدرک از دانشگاه سانفرانسیسکو و دو مدرک از دانشگاه دنور دریافت کرد. ظریف در مقام های متفاوتی در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک فعالیت کرده است و دو فرزند دارد.

ظریف زمانی که سفیر ایران در سازمان ملل متحد بود در خانه ای متعلق به دولت ایران در خیابان پنجم منهتن زندگی می کرد. اما پیش از این که سفیر شود در خانه ای دیگر در نیویورک زندگی می کرد. امیر احمدی می گوید نمی داند آن خانه اجاره ای بود یا نه.

به گفته میثم بهروش، پژوهشگر مطالعات خاورمیانه در سوئد، بعید است ظریف ملک و کسب و کاری در ایالات متحده داشته باشد.

وندی شرمن تاکید دارد که ظریف ثابت کرده کانال ارتباطی موثر و مذاکره کننده ای است که ممکن است بتواند روابطی بهتر و صلح و امنیت بیشتر را برقرار کند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چنین اعتقادی ندارد. پمپئو در ژوئیه ۲۰۱۸ در سخنرانی برای ایرانیان در کالیفرنیا گفت بعضی باور دارند که حسن روحانی رئیس جمهور و جواد ظریف وزیر خارجه افرادی میانه رو هستند «اما حقیقت این است که آن ها صرفا ویترینی جلا داده شده برای فریبکاری بین المللی آیت الله ها هستند».

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG