لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۹

انتشار دو گزارش جدید| دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا بسیار گسترده‌تر از آن است که تصور می‌شد


بخشی از دادخواست آمریکا علیه «آژانس پژوهش اینترنت» - ۱۵ مارس ۲۰۱۸
بخشی از دادخواست آمریکا علیه «آژانس پژوهش اینترنت» - ۱۵ مارس ۲۰۱۸

دو گزارش تازه درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، نکات جدیدی را در مورد دامنه و شدت دخالت‌ها آشکار می سازد و نشان می‌دهد که مداخله ها به مراتب گسترده‌تر آن بوده است که تصور می‌شد.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا این گزارش‌های تازه در ضمن، تاییدی هستند بر یافته‌های دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا - که در گزارش محرمانۀ ژانویۀ ۲۰۱۷ آمده بود - دایر بر این که هدف روسیه از مداخله، به ماه‌ها پیش از انتخابات سال ۲۰۱۶ و کاندیدای مرجح مسکو بر می‌گردد.

در گزارش اول «پروژۀ تبلیغ سایبری دانشگاه اکسفورد»، و تحلیلی که شرکت «گرافیکا» ارائه کرده آمده است: «نکته روشن این است که همه پیام‌ها آشکارا با هدف کمک به حزب جمهوری‌خواه و بخصوص دونالد ترامپ بوده است.» به موجب یافته‌ها که نخستین بار در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، روسیه با گروهی به نام «آژانس پژوهش اینترنت» کار می‌کرده، که با تجربه ای که در حوزه شبکه‌های اجتماعی داشته، در انتخابات محلی سال ۲۰۰۹ نفوذ کرد و سپس این اعمال نفوذ را با استفاده از توئیتر در انتخابات سال ۲۰۱۳ نیز ادامه داد.

فعالیت این شبکه به تدریج به سایر شبکه‌های اجتماعی از جمله یوتیوب، فیسبوک و اینستاگرام بسط داده شده و با بهره گیری از مسائل نژادی و اجتماعی، از جمله حق مالکیت سلاح، مهاجرت، و خشونت پلیس، تلاش کرده بذر ناخشنودی و تفرقه را در میان مردم آمریکا بکارد.

به موجب گزارش‌های گرافیکا و آکسفورد، «رای دهندگان محافظه کار و راستگرا به شدت تشویق می‌شدند از ترامپ حمایت کنند. رای دهندگان دیگر هم ترغیب می شدند انتخابات را تحریم کنند، به هیلاری کلینتون رای ندهند، یا در کل نظر رای دهندگان را به انتخابات بدبین سازند.»

فعالیت آژانس روسی به خصوص، رای دهندگان آمریکایی آفریقایی‌تبار را هدف گرفته بود و برای آنها در فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب پیام می‌فرستاد.

در گزارش دوم که شرکت امنیت سایبری «دانش جدید» منتشر کرده، آمده است: «اکثر هدف‌های آژانس، جامعه های آفریقایی- آمریکایی و منافع آنها بود.»

در گزارش گرافیکا و آکسفورد آمده است: «هدف پیام‌ها به آفریقایی-آمریکایی‌ها، منحرف کردن توجه آنها از نهادهای سیاسی مستقر با انگشت گذاشتن بر نابرابری‌های ساختاری، خشونت پلیس در مورد آفریقایی- آمریکایی‌ها، فقر، و نامتناسب بودن جمعیت زندانیان این گروه در مقایسه با کل جمعیت آمریکا بود. این مداخله‌ها، پیام‌ها را به گونه ای القا می‌کرد که گویا منافع جامعۀ آفریقایی- آمریکایی در تحریم انتخابات از سوی آنها و جلب توجه شان به مسائل دیگر بود.»

گروه‌های دیگر مانند لیبرال‌ها، زنان، مسلمانان، کهنه سربازان و لاتین تباران، از جمله هدف‌های دیگر پیام‌های آژانس روسی بودند و تلاش می‌شد آنان را از رای دادن دلسرد کنند.

به موجب گزارش آکسفورد، اوج مداخله آژانس روسی در آوریل ۲۰۱۷ و پس از آن بود که آمریکا در واکنش به استفاده سوریه از سلاح‌های شیمیایی، هدف‌هایی را در آن کشور بمباران کرد.

مقام‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا به صدای آمریکا گفتند، روسیه همچنان بخش‌هایی از نهادهای جامعه آمریکا را مورد حمله سایبری قرار می‌دهد و از جمله تلاش داشته است بر پرسنل نظامی و خانواده‌های آنها در انتخابات سال ۲۰۱۸ تاثیر بگذارد.

دولت آمریکا آژانس روسی را به مداخله در انتخابات سال ۲۰۱۶ متهم کرده است. مقام‌های کنونی و پیشین اطلاعاتی آمریکا هشدار می‌دهند که تنها به مداخله عوامل سایبری مسکو در انتخابات آمریکا اکتفا نکنند.

هفته پیش ماریا بوتینا، جاسوس روس، در دادگاه اعتراف کرد که با نفوذ در «اتحادیه دارندگان سلاح گرم» به رهبران کلیدی حزب جمهوری‌خواه نزدیک شده بود.

جیمز کلپر رئیس پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا می گوید «روشن است که روسیه اکوسیستم سیاسی ما را هدف گرفته است.»

بررسی رابرت مولر، بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه، و نیز احتمال تلاش رئیس جمهوری در جلوگیری از اجرای عدالت طی دو سال گذشته ادامه داشته است.

پرزیدنت ترامپ هر نوع تبانی با روسیه در جریان انتخابات را انکار می‌کند و کار رابرت مولر را «شکار جادوگر» (اتلاف وقت) می‌داند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG