لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۵۱

واکنش تحلیلگران ارشد به سخنان «مایک پنس» در کنست اسرائیل؛ اختصاصی صدای آمریکا


مایک پنس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه ۲ بهمن در پارلمان اسرائیل موسوم به کنست، سخنرانی کرد.

در این سخنرانی، آقای پنس به توافق هسته ای ایران اشاره کرد و گفت دولت آمریکا دیگر آن را تایید نمی کند. معاون رئیس جمهوری آمریکا به اعتراضات اخیر ایران اشاره کرد و گفت آمریکا با مردم ایران همراه است و در بخش دیگری از صحبت هم آقای پنس از فلسطینی ها خواست به میز مذاکرات صلح باز گردند.

در زیر، دیدگاه چند تحلیلگر ارشد در آمریکا را درباره سخنان آقای پنس می خوانید که به طور اختصاصی برای صدای آمریکا ارسال شده است:

كنت واينستين
رئيس هيات مديره و مديرعامل اندیشکده هادسون - واشنگتن:

كنت واينستين
كنت واينستين

این مهمترین سخنرانی ایراد شده توسط معاون رئیس جمهوری پنس و نخستین سخنرانی ایراد شده توسط یک معاون رئیس جمهوری وقت ایالات متحده در کنست بود.

این واقعیت که معاون رئیس جمهوری این مناسبت تاریخی را برای سخن گفتن مستقیم از اورشلیم با مردم ایران انتخاب کرد و به کوشش آنها برای دستیابی به آزادی اشاره نمود، قطعاً مهم است.

مهمترین نکته، معاون رئیس جمهوری خبر ساز بود، و خبر مهمی را اعلام کرد،و یادآور شد که یک ایران دموکراتیک، پس از روحانی و پس از جمهوری اسلامی، ایران را به نقشی که پیش از سال ۱۹۷۹ به عنوان یک دوست ایالات متحده داشت، بازخواهد گرداند.

این، هر چیزی را که رهبران اتحادیۀ اروپا – که در خدمت این رژیم بی اعتبار و به شدت محتاج به حفظ توافق هسته ای هستند -- بتوانند به مردم ایران ارائه دهند، به شدت تحت الشعاع قرار می دهد.


مایکل روبین
محقق اندیشکده امریکن اینترپرایز - واشنگتن:

مایکل روبین
مایکل روبین

«در یک دولت امریکا که به نظر می رسد مقامات ارشد آن اغلب مواضع کاملا متفاوتی را اتخاذ می‌کنند، هدف از بیانات معاون رئیس جمهور تقویت این مفهوم است که اظهارات و توئیت های ترامپ در مورد ایران را نمی توان نادیده گرفت.

تحلیلگران می توانند به بحث بر سر اینکه آیا برجام آن چه را که دولت اوباما مدنظر داشت انجام می دهد یا نه، ادامه دهند. ولی ارزیابی ترامپ این است که اگر این توافق، تهدیدی را که از سوی ایران متوجه منطقه است به گونه ای مؤثر متوقف نکند، ایالات متحده به آن پایبند نخواهد ماند.

یادآوری این نکته نیز مهم است که به موجب لایحۀ مصالحۀ کورکر-کاردن، صدور تأییدیه توسط ترامپ امری ضروری است یعنی یک قانون ایالات متحده که منجر به امضای مشروط برجام توسط ایالات متحده شد. آن قانون ایالات متحده را نمی توان نادیده گرفت.

اگر برجام به عنوان یک معاهده برای به تصویب رسیدن به مجلس سنای ایالات متحده ارائه شده بود، و اگر رهبران کشورهای اروپایی بر معاهده بودن آن پافشاری می ورزیدند، ما امروز در این وضعیت قرار نمی گرفتیم.»

ایلان برمن
نائب رئیس ارشد شورای آمریکائی سیاست خارجی - واشنگتن:

ایلان برمن
ایلان برمن

اظهارات پنس دربارۀ ایران از جمله مهمترین سخنانی است که معاون رئیس جمهوری طی سفر خود به اسرائیل ایراد نموده است.

مقامات در اورشلیم مراتب نگرانی فزاینده خود را نسبت به توانایی های رو به گسترش ایران در منطقه و حضور راهبردی ایران در مرز شمالی شان در خاک سوریه، ابراز داشته اند.

اظهارات پنس یک تضمین عمومی در این رابطه بود که دولت ترامپ دارای تمایل و توان لازم برای مقابله با تهدید منطقه و نیز تهدید هم پیمانان آمریکا در آن جا، از سوی جمهوری اسلامی است.

سام کرمانیان
تحلیلگر سیاست خارجی - لس آنجلس:

سام کرمانیان
سام کرمانیان

ما می توانیم با اطمینان بگوییم که اظهارات معاون رئیس جمهوری پنس با واکنش معمول خشم آلود تهران رو به رو خواهد شد. ولی سخنان معاون رئیس جمهوری امريكا دربارۀ ایران سیاست بلندمدت دولت کنونی ایالات متحده بوده است و تا حد زیادی بیانگر احساسات مردم آمریکا و مجلس این کشور است.

ایالات متحده از آرمان های مردم ایران برای دستیابی به آزادی و دموکراسی پشتیبانی می کند و با برجام در قالب کنونی آن مخالف است. پرزیدنت اعلام کرده بود که او برجام را تأیید نخواهد کرد، مگر آن که تغییرات چشمگیری در آن ایجاد شود.

ایالات متحده به مردم ایران احترام می گذارد و آنها را دوستان خود می داند و امیدوار است بعد از این که آنها به آزادی دست یافتند و توانستند برای خودشان تصمیم بگیرند، روابط دوستانه اش را با آنان از سر بگیرد.

همۀ ظواهر امر چنین نشان می دهند که این اصول بین اکثر ملت های منطقه مشترک هستند و سفر معاون رئیس جمهوری فقط این حقیقت را برجسته تر ساخته است.

رضا پیرزاده
هموند دفتر سیاسی شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد - پاریس:

رضا پیرزاده
رضا پیرزاده

شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد‌ سخنان معاون رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، آقای مایک پنس در برابر حکومت بحران زا و توتالیتر جمهوری اسلامی که از اورشلیم ابراز کرده اند را پیام آور صلح و دوستی به ملت ایران می داند.

به باور ما حکومت فاسد جمهوری اسلامی در طی سی و نه سال گذشته با چپاول ثروت ملت ایران از طریق پولشویی، ترافیک مواد مخدر و ترافیک انسانی و پشتیبانی های مالی و نظامی از دولت ها و گروه های تروریستی از خاورمیانه تا آمریکای جنوبی، تنها دستاوردش سرکوب و نقض مستمر حقوق بشر، نابودی اقتصاد و محیط زیست در ایران و ایجاد بحران امنیتی در منطقه و جهان بوده است. امروز برهمگان آشکار است که پیامد عملکرد دولت های پی در پی ولایت فقیه از اصلاح طلب تا اصول گرا و اعتدال گرا تنها در راستای حفظ منفعت نظام جمهوری اسلامی و صدور ایدئولوژی ترور و وحشت به چهارسوی جهان بوده است.

در هفته های گذشته ملت ایران، خواست خود را برای تغییر حکومت و از بین بردن فساد و دستیابی به شفافیت، حقوق شهروندی، دمکراسی و سکولاریسم در سراسر ایران فریاد کشیدند. هزاران شهروند ایرانی اکنون در زندان های حکومتی تحت شکنجه و آزار و اذیت هستند و بسیاری توسط عوامل حکومتی به قتل رسیدند. همچنان آمار دقیقی در دست نمی باشد و هرروز سرکوب شهروندان ایرانی بیشتر و فضای امنیتی سنگین تر می شود. جهان آزاد می بایست در این ارتباط واکنش جدی نشان دهد. پشتیبانی امروز دولت آمریکا از مردم ستمدیده ایران در برابر فاسدان توتالیتر جمهوری اسلامی در برگه های تاریخ ایران حک خواهد شد.

شورای ملی ایران براین باور است که تنها راه برون رفت از بحران کنونی، انحلال قانون اساسی جمهوری اسلامی، برگزاری انتخابات آزاد و سالم در دوران گذار برای تشکیل مجلس موسسان به منظور تدوین قانون اساسی نوین مبتنی بر حقوق بشر و سکولاریسم تحت نظارت سازمان های بی طرف جهانی می باشد. ما از دولت آمریکا قویا درخواست می کنیم تا از برگزاری انتخابات آزاد در ایران برای تشکیل مجلس موسسان که خواست محوری آزادیخواهان ایران است، پشتیبانی کند.

مجید صادقپور
دبیر سیاسی سازمان جوامع ایرانیان آمریکا- واشنگتن

مجید صادقپور
مجید صادقپور

سازمان جوامع ایرانی در آمریکا (اویاک)‌ قویاً‌ از اظهارات معاون رئیس جمهور آمریکا، مایک پنس در مورد اینکه رژیم ایران منبع بحران در خاورمیانه و ناقض حقوق مردم ایران است حمایت می کند.

ما بر این عقیده هستیم که این رژیم نه تنهاحامی کشتار مردم سوریه توسط اسد و بی ثباتی و بحران در عراق و دخالت در آمریکای جنوبی و کشورهای بالکان است، بلکه، همانطوریکه در تظاهراتهای اخیر، که بیش از ۸۰۰۰ تظاهر کننده دستگیر و قریب ۵۰ تن کشته شدند، مردم عامل گرسنگی و درد و رنج و شکنج مردم ایران و بانی اعدام بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ است را حاکمان بر سر قدرت دانستند.

همانطوریکه آقای پنس اعلام کرده اند، روز آزادی مردم ایران نزدیک است. این در تظاهراتهای اخیر که مردم از یک جمهوری ایرانی حمایت کردند و خواهان تغییر رژیم شدند بخوبی بارز بود.

ما از همه دولت ها و سازمانهای حقوق بشری می خواهیم که به رژیم ایران فشار بیاورند تا دستگیر شده گان تظاهراتهای اخیر که بیش از ۸۰۰۰ تن هستند را سریعا‌ً آزاد کرده و از اعتصاب کننده گان و اعتراض های مردم در هر زمان حمایت کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG