پاتریک شاناهان کفیل وزارت دفاع آمریکا پس از جلسه با نمایندگان عالیرتبه دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان و سنای آمریکا گفت تغییر آرایش نیروهای آمریکا نه برای جنگ با ایران، که برای سیاست بازدارندگی و جلوگیری از تهدیدهای آنها است.
پاتریک شاناهان عصر سهشنبه ۳۱ اردیبهشت به وقت محلی و در کنار مایک پمپئو و پس از پایان جلسه دوم با نمایندگان سنا، در مقابل خبرنگاران گفت: جلسه خوبی داشتیم و درخواستی که از ما داشتند این بود که با مردم آمریکا بیشتر در تماس باشیم و آنها را مطلع کنیم.
آقای شاناهان گفت: ما منبع موثق در مورد تهدید برای نیروها و منافع آمریکایی داشتیم. ما با تغییر موضع خود جلوی حملات را گرفتیم و جلوی خطای محاسبه ایران را گرفتیم. کار ما در مورد بازدارندگی است و نه جنگ است. ما به دنبال جنگ نیستیم.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده گفت: هم به مجلس نمایندگان و هم سنا سیاست خود در قبال اعمال ۴۰ سال گذشته ایران را گفتیم و برایشان توضیح دادیم که در چارچوب آن، میخواهیم جلوی رفتاری که این سالها شاهد آن بودهایم را بگیریم.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاری که پرسید برای کاهش دادن خطای محاسباتی، آیا حاضر به گفتوگوی مستقیم با ایران هستید، پاسخ داد: به اندازه کافی راههایی برای انتقال پیام داریم.
مایک پمپئو و پاتریک شاناهان در دو جلسه و ابتدا با شماری از اعضای مجلس نمایندگان و بعد با شماری نمایندگان مجلس سنا گفتوگو کردند.
پیش از این رئیس جمهوری ایالات متحده به جمهوری اسلامی ایران هشدار داده که هرگونه اقدام این کشور علیه منافع آمریکا می تواند با واکنش شدید ایالات متحده روبرو شود.
پرزیدنت دونالد ترامپ دوشنبه عصر ۳۰ اردیبهشت درباره جمهوری اسلامی گفت: «رفتار ایران با آمریکا خصمانه است. اگر جمهوری اسلامی علیه منافع ما اقدام کند، به شدت مقابله می کنیم.»
او گفت: «زمانی که آنها آماده باشند» او با ایران گفتگو خواهد کرد؛ اما فعلا هیچ گفتگویی در جریان نیست.
یکشنبه شب و تنها ساعتی بعد از اصابت یک فروند راکت کاتیوشا به نزدیکی سفارت ایالات متحده در بغداد، رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد: «اگر ایران قصد جنگ دارد، رسما کارش تمام است.»
پرزیدنت دونالد ترامپ یکشنبه غروب در توئیتر خود بدون اشاره به این راکت، نوشت: «هیچ وقت آمریکا را تهدید نکن!»
شامگاه یکشنبه ۲۹ اردیبهشت به وقت محلی عراق اعلام کرد که یک فروند راکت پرتاب شده به سمت منطقه به شدت محافظت شده «سبز» در بغداد، به نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرد.
همچنین در میانه اردیبهشت یک بار چهار کشتی در بندر فجیره امارات هدف خرابکاری قرار گرفتند و بعد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله شد. برخلاف خرابکاری در بندر فجیره که هویت عاملان آن در حد گمانه زنی ماند، گروه حوثی های یمن که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفتند.