لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۰

دنیا ناصر در گفتگو با صدای آمریکا: مساله "تنظیم خانواده" یک چالش بلندمدت است


دنیا ناصر عضو هیات مدیره فدراسیون "فرزندپروری تنظیم شده" آمریکا، ایرانی تبار است.
دنیا ناصر عضو هیات مدیره فدراسیون "فرزندپروری تنظیم شده" آمریکا، ایرانی تبار است.

مساله "تنظیم خانواده" همواره از مسائل مورد مناقشه بین جمهوریخواهان و دموکرات‌ها در ایالات متحده، بوده و در فصل انتخابات نیز، اختلاف دیدگاه دو حزب عمده آمریکا درباره این موضوع در برنامه‌های نامزدهای این دو حزب مشهود بوده است.

در حالی که جمهوریخواهان در پلتفرم (برنامه) ۲۰۱۶ با اختصاص بودجه به سازمان‌های فعال در حوزه تنظیم خانواده، مانند "فرزندپروری تنظیم شده" (planned parenthood) به خاطر آنچه آنها تبلیغ به سقط جنین و فروش اجزاء بدن جنین می‌دانند مخالفت می‌کنند، حزب دموکرات گفته است با تلا‌ش‌های جمهوریخواهان که خواستار محدودکردن حقوق بهداشتی و باروری زنان، و بویژه عدم حمایت مالی از "فرزندپروری تنظیم شده"، مبارزه خواهند کرد.

دنیا ناصر عضو هیات مدیره فدراسیون "فرزندپروری تنظیم شده" آمریکا می‌گوید که این مساله به عنوان چالشی بین دو حزب تا سال‌های آینده خواهد ماند، زیرا متاسفانه با وجود این که مردان امکان بارداری ندارند، اما برای زنان تصمیم می‌گیرند.

او به صدای آمریکا گفت "پایه این مناقشه در توانمندسازی زنان از راه برنامه ریزی خانواده و ارائه ابزار لازم به آنها برای تصمیم گیری در زندگی‌شان نهفته است. این مساله همواره مورد مناقشه خواهد بود."

این سازمان که سالانه حدود نیم میلیارد دلار از دولت فدرال کمک مالی دریافت می‌کند، عضو فدراسیون جهانی است که شامل ۱۷۲ کشور است. در ایران نیز انجمن غیردولتی "سلامت خانواده" عضو فدارسیون بین المللی است.

بر پایه نظرسنجی منتشر شده سازمان افکار عمومی جهان در سال ۲۰۰۸ میلادی، ۵۵ درصد ایرانیان، از سیاست‌های دولت مبنی بر جرم دانستن سقط جنین مخالف هستند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که به رغم محدویت‌های مذهبی و قانونی درمورد سقط جنین، در کشورهای مسلمان، دگرگونی‌ها در ارزشهای اجتماعی، واقعیت‌های اقتصادی و تغییرات جمعیتی به رشد این عمل منجر شده است.

خانم دینا ناصر که سال گذشته به عنوان نماینده ناظر جوانان آمریکا در سازمان ملل متحد بود، بر این باور است که عدم رشد تفکر "فرزندپروری تنظیم شده" در خاور میانه و جهان اسلام ربطی به نفوذ مذهب غالب در آن منطقه ندارد.

عضو ایرانی تبار این سازمان می‌گوید "گمان نمی‌کنم که این مساله ریشه در مذهب و اسلام داشته باشد، بلکه ریشه در فرهنگی دارد که از فقر فرهنگی و اقتصادی و عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و جنگ تشکیل شده است. این فرهنگ محیط مناسبی برای دستیابی به برابری جنسیتی را فراهم نمی‌کند."

خانم ناصر جوانترین عضو هیات مدیره فدراسیون "فرزندپروری تنظیم شده" آمریکا است.

به گفته او، افرادی که در دو فرهنگ خاور میانه و آمریکا رشد یافته‌اند، در مقایسه با کسانی که صرفا در آن منطقه بخصوص پرورش یافته‌اند، بهتر می‌توانند مسائل نابرابری جنسیتی را، در آن نقطه از جهان، حل کنند.

XS
SM
MD
LG