انتظار می رود کنگره آمریکا در این هفته لایحه ای را تصویب کند که حدود ۷۰۰ میلیون دلار کمک آمریکا به پاکستان را مسدود خواهد کرد.
نمایندگان آمریکایی می گویند اسلام آباد به اندازه کافی با گسترش بمب های دست ساز مبارزه نمی کند و این نگرانی وجود دارد که ستیزه جویان در افغانستان از کودهایی که در پاکستان تولید می شود برای ساختن ابزار انفجاری معروف به آی ای دی که یکی از موثرترین سلاح های آنها علیه نیروهای تحت فرمان آمریکا در آنجا تلقی می شود، استفاده کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت پیشنهاد لغو کمک، بخودی خود آن را قطع نخواهد کرد، اما پرداخت آن به پیشرفت پاکستان در مساله بمب های دست ساز بستگی خواهد داشت.
لغو کمک بخشی از لایحه بزرگتر بودجه دفاعی آمریکا است که انتظار می رود نمایندگان در این هفته تصویب کنند.
چند مقام پاکستانی روز سه شنبه از این اقدام انتقاد کرده و گفتند این موضوع فقط موجب بدتر شدن مناسبات با واشنگتن خواهد شد.
روابط دو کشور از زمانی که نیروهای ویژه آمریکایی در حمله ای به شهر ابت آباد در پاکستان بن لادن رهبر القاعده را کشتند، متنشج بوده و در پی حمله هوایی ناتو در ماه گذشته در امتداد مرز افغانستان که در آن ۲۴ سرباز پاکستانی کشته شدند، وخیم تر شده است.
اسلام آباد در پاسخ به حمله ماه گذشته ناتو، به آمریکا دستور تخلیه یک پایگاه هوایی در پاکستان را صادر کرد و دو مسیر اصلی تدارکات رسانی به افغانستان را که ناتو از آنها برای استفاده می کند، به طور نامحدود بست.
اما ژنرال جان الن، فرمانده ارشد آمریکا در افغانستان، روز سه شنبه گفت او در مذاکره درباره از سرگیری همکاری امنیتی مرزی پیشرفت کرده است.
بسیاری در آمریکا از آنچه آن را نبود همکاری اسلام آباد در نبرد با گروه های ستیزه جو در پاکستان می نامند، ابراز نگرانی کرده اند.
در اوایل سال میلادی جاری، آمریکا ۸۰۰ میلیون دلار از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کمک نظامی سالانه به پاکستان را به حال تعلیق درآورد.