لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۹

جبهه متحد آمریکا و کره جنوبی علیه تهدید اتمی احتمالی کره شمالی


جبهه متحد آمریکا و کره جنوبی علیه تهدید اتمی احتمالی کره شمالی
جبهه متحد آمریکا و کره جنوبی علیه تهدید اتمی احتمالی کره شمالی

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده و لی میونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی روز یکشنبه در سئول دیدار کردند و جبهه متحدی علیه خطر احتمالی از جانب کره شمالی تشکیل دادند.

آقای اوباما در کنفرانس خبری مشترکی با همتای کره جنوبی خود گفت کره شمالی با تهدید، هیچ دستاوردی به دست نخواهد آورد. وی گفت اگر کره شمالی تصمیم خود مبنی بر پرتاب موشک در ماه آینده را عملی کند، فقط انزوای خود را عمیق تر خواهد کرد.

آقای لی ضمن موافقت با این اظهارات، پرتاب موشک دوربرد (توسط کره شمالی) را یک اقدام تحریک آمیز خواند که صلح جهانی را تهدید می کند و با توافق نامه این کشور با ایالات متحده و قطعنامه های سازمان ملل متحد مغایرت دارد.

این اظهارنظرها در آستانه برگزاری اجلاس بین المللی امنیت اتمی مطرح شده اند که به احتمال بسیار تصمیم کره شمالی مبنی بر پرتاب یک ماهواره به فضا با استفاده از یک موشک دور برد را تحت الشعاع قرار می دهد. پرتاب موشک دوربرد کره شمالی بخشی از جشن های ١۵ آوریل و صدمین سالگرد تولد کیم ایل سونگ، رئیس جمهوری و بنیانگذار آن است.

آقای اوباما روز یکشنبه از منطقه غیرنظامی دیدار کرد که دو کره را از هم جدا می کند. رئیس جمهوری آمریکا که پشت که یک شیشه ضدگلوله و ضخیم ایستاده بود، از این نقطه مرزی به کمک یک دوربین قوی به کره شمالی نگاه کرد.

او همچنین با نیروهای آمریکایی که در منطقه موسوم به غیرنظامی در مرز میان کره شمالی و جنوبی هستند ملاقات کرد. او به سربازان گفت آن ها بخشی از گروه بزرگ سربازانی هستند که به بهزیستی و شکوفایی کره جنوبی کمک کرده اند. او به سربازان گفت که لی میونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی یک بار به طور خصوصی فقر دوران کودکی و پیشرفت و کسب موفقیت خود را روایت کرده و گفته است که بخش عظیمی از این دستاوردها به همت حمایت و کمک های نظامی آمریکا متحقق شده اند.

آقای اوباما طی هفته جاری در اجلاس بین المللی امنیت اتمی در سئول شرکت خواهد کرد. او همچنین قصد دارد تا در حاشیه این اجلاس با دیگر رهبران جهان دیدار و گفتگو کند.

بلندپروازی های اتمی کره شمالی و ایران و دیگر کشورها در مرکز توجه رهبران بیش از پنجاه کشور جهان خواهد بود که در اجلاس سئول شرکت می کنند.

سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، ژاپن و روسیه هشدار داده اند که برنامه ریزی کره شمالی برای پرتاب موشک نقض قطعنامه های سازمان ملل متحد خواهد بود. این کشور مصرانه از پیونگ یانگ خواسته اند تا از این تصمیم صرف نظر کند. حتی چین، متحد کره شمالی نیز نسبت به پرتاب موشک ابراز نگرانی کرده و آن ها را عامل تضعیف ثبات در منطقه خوانده است.

ایالات متحده گفته است که پرتاب موشک توافق نامه این کشور با کره شمالی برای ارسال محموله های بزرگ کمک های غذایی آمریکا به این کشور را لغو خواهد کرد. کره شمالی توافق کرده بود تا در ازای دریافت کمک غذایی، برنامه های اتمی و موشک دوربرد را متوقف کند.

XS
SM
MD
LG