لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۶

دیدگاه| رییس پیشین مجلس نمایندگان: انقلاب ترامپ در امنیت ملی و سیاست خارجی


یادداشتی در وبسایت فاکس نیوز از نیوت گینگریچ، رییس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا

همان طور که نخستین کاهش مالیاتی جامع در ۳۱ سال گذشته مرحله مهمی در آغاز دوباره استراتژی امنیت اقتصادی است، گزارش استراتژی امنیت ملی نوین هم مرحله مهمی در آغاز دوباره رویکرد آمریکا به امنیت ملی و سیاست خارجی محسوب می شود.

سخنرانی دوشنبه پرزیدنت ترامپ که چکیده ای از استراتژی امنیت ملی نوین بود، نتیجه هشت ماه کار دشوار اچ آر مک مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دینا پاول، معاون مشاور امنیت ملی در امور استراتژی، و نادیا شدلو، معاون دستیار رییس جمهوری آمریکا، بود.

از سال ۱۹۹۰ اجماع نظر نخبگان این بوده است که ایالات متحده به ایجاد یک «نظم نوین جهانی» کمک می کند. این نظم نوین جهانی نتیجه تعامل وکلا و دیپلمات ها در کنفرانس های بی پایان چندجانبه برای رسیدن به توافق هایی بوده است که استقلال عمل کشورها را محدود کرده و آن ها را به گزارش دادن و پاسخگویی به بروکراسی های بین المللی مجبور می کند.

دونالد ترامپ کاندیداتوری حزب جمهوریخواه را در رقابت با ۱۶ کاندیدای دیگر به خاطر درک این نکته و افزودن به این صدای فزاینده کسب کرد که گلوبالیزم یا جهانی شدن آمریکا را تابع بروکرات های خارجی می کند، توافق های تجاری چند جانبه به آمریکا لطمه می زند، و دیگر کشورها از جان و مال آمریکایی ها برای دستیابی به اهداف خود استفاده می کنند.

نخبگان سیاست خارجی و امنیت ملی در هر دو حزب خشمگین اند که یک تاجر میلیاردر جسارت به چالش کشیدن اجماع نظر آن ها طی ۲۶ سال گذشته را داشته است. آن ها شوکه شده اند که ترامپ به تعهد خود مبنی بر قراردادن امنیت ملی و سیاست خارجی حول منافع آمریکا عمل می کند.

نخبگان دو حزب همیشه خواسته اند گلوبالیزم را مقدم دیده و اقتصاد آمریکا و ارزش ها و منافع مردم آمریکا را در مرتبه دوم قرار بدهند.

اما ببینیم دونالد ترامپ طی یک سال نخست ریاست جمهوری اش چه کرده است:

-رییس جمهوری جدید مذاکرات مشارکت ترنس پاسیفیک بر سر تجارت را ترک کرد.

-پرزیدنت ترامپ دستور شلیک ۵۹ موشک کروز تاماهاک را در واکنش به استفاده بشار اسد از جنگ افزار شیمیایی در سوریه داد. آن تصمیم قاطع در تناقض با خط قرمز نقض شده پرزیدنت اوباما بر سر استفاده اسد از سلاح شیمیایی قرار داشت.

-ترامپ از توافق تغییرات اقلیمی پاریس با تاکید بر ضربه ای که به بازار کار آمریکا می زند، خارج شد.

-پرزیدنت ترامپ از تصدیق پایبندی ایران به توافق هسته ای سرباز زد.

-برخلاف دو سلف خود که وعده معرفی رسمی اورشلیم به عنوان پایتخت اسراییل و جابجایی سفارت آمریکا را داده ولی به آن عمل نکرده بودند، دونالد ترامپ با وجود فشارهای جهانی فراوان به وعده خود عمل کرد.

-پرزیدنت ترامپ فشار بر کره شمالی را به شکلی چشمگیر افزوده و به روشنی آماده گزینه نظامی در صورت لزوم است.

-رهبران بیش از ۵۰ کشور عرب و مسلمان جهان در ریاض برای ایجاد یک مرکز ضد تروریسم و اتحاد با ایالت متحده گردهم آمدند.

-سعودی ها در سایه اعتماد به پرزیدنت ترامپ تلاش های انقلابی را برای مدرنیزه کردن جامعه آن کشور آغاز کردند.

-شکست کامل داعش در نتیجه تکیه ترامپ به وزیر دفاع و فرماندهان نظامی مورد بی توجهی کامل نخبگان رسانه ای قرار گرفت.

-اعضای ناتو پس از گله و شکایت شروع به افزایش تعهدات مالی شان به امور دفاعی کردند. جرج بوش و باراک اوباما در انجام آن ناموفق بودند.

دولت ترامپ رشد اقتصادی و توسعه فناوری را به بخش های کلیدی رویکردش به امنیت ملی بدل کرده است.

افزایش حداکثری منابع انرژی آمریکا و تعهد تازه به رهبری آمریکا در فضا دیگر بخش های چشمگیر استراتژی امنیت ملی نوین آمریکا است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG