لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۹

ناو آمریکایی که به تازگی وارد خلیج فارس شد، چه ویژگی‌هایی دارد


ناو آمریکایی یو اس اس باکسر
ناو آمریکایی یو اس اس باکسر

ناو یو اس اس باکسر که بنا به اعلام نیروی دریایی آمریکا وارد خلیج فارس شده، یک کشتی جنگی دومنظوره است. این کشتی با ویژگی‌های خود می تواند علاوه بر نبرد در دریا، از نظامیان آمریکایی حاضر در خشکی نیز حمایت کند.

به دلیل قابلیت های ذاتی چنین ناوهایی، آنها در پشتیبانی از ماموریت‌های انساندوستانه نیز به کار گرفته می شوند و قابلیت جابجایی خودروهای آبی خاکی و انتقال آنها به ساحل را دارند.

این دسته از ناوها یک باند کوچک برای پروازهای عمودی دارند، که برای هلی‌کوپتر و هواپیماهای عمودپرواز استفاده می شود.

ناو یو اس اس باکسر که ۲۵۷ متر طول دارد، حامل واحد یازدهم نیروهای امداد دریایی و یک اسکادران هلی‌کوپترهای جنگی است.

این ناو ظرفیت حدود ۱۸۰۰ تفنگدار دریایی، افسر و فرمانده را دارد. از جمله سلاح های یو اس اس باکسر، دو قبضه موشک انداز ضدهوایی، دو قبضه موشک انداز دریایی، سه توپ ضد هلی‌کوپتر و هشت مسلسل سنگین است.

این ناو امکان حمل شش فروند جنگنده(اف ۳۵ یا ای وی ۸بی هاریر)، چهار فروند هلی‌کوپتر سوپر کبرا، ۱۲ فروند هواپیمای عمودپرواز آسپری، ۴ فروند هلی‌کوپتر سنگین و سه هلی‌کوپتر متوسط بل ونوم را دارد.

به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه ۳ تیر اعلام کرد که ناو یو اس اس باکسر به همراه دو کشتی همراه خود وارد حوزه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین شد.

یک هواپیمای عمود پرواز آسپری روی ناو یو اس اس باکسر فرود می آید.
یک هواپیمای عمود پرواز آسپری روی ناو یو اس اس باکسر فرود می آید.

این ناو که از اقیانوس هند به سمت خلیج فارس حرکت کرد، جایگزین ناو یو اس اس کیرسارج می‌شود.

ایالات متحده پیشتر در پی افزایش تنش با ایران در خلیج فارس ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و ناوهای همراه آن را منطقه اعزام کرده بود.

آمریکا در هفته های اخیر اعلام کرده است که به منظور آمادگی برای واکنش در صورت حمله احتمالی ایران یا عوامل نیابتی آن به منافع آمریکا و متحدانش، اقدام به افزایش نیروهای رزمی دریایی و هوایی آمریکا در خلیج فارس کرده است.

علاوه بر ناو هواپیمابر، ایالات متحده بمب افکن‌های ب۵۲ و سامانه پدافند موشکی پاتریوت را در منطقه مستقر کرد و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آب‌های خلیج فارس را ترک کرده بود، به منطقه بازگرداند و اعلام کرد که آرایش نظامی‌اش در منطقه را در پاسخ به «نشانه‌های نگران‌کننده از قصد و تدارک احتمالی ایران برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی»، تقویت کرده است.

در روزهای گذشته پس از افزایش تنش ایران و آمریکا، مقامات ایالات متحده بارها بر آمادگی برای مذاکره با ایران تاکید کردند و مقام‌های برخی از کشورها خواستار میانجیگری برای کاهش تنش شدند، اما جمهوری اسلامی مذاکره با ایالات متحده را رد کرده است.


https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG