لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۱

رئیس صدای آمریکا: تماس مستقیم بهترین راه برای درک جوانان مسلمان است


آماندا بنت رئیس صدای آمریکا - آرشیو
آماندا بنت رئیس صدای آمریکا - آرشیو

روز سه شنبه نشستی به ابتکار بخش افغان صدای آمریکا با شرکت چند تن از جوانان مسلمان برگزار شد، که تم اصلی آن بررسی چالش هایی است که اکنون در برابر این گروه از مسلمانان در آمریکا وجود دارد.

آماندا بنت رئیس صدای آمریکا می گوید تماس مستقیم با این جوانان، بهترین راه درک احساسات و امیدهای آنهاست. خانم بنت می گوید "جوان مسلمان بودن در آمریکا به چه معنی است؟ پرسش محوری این برنامه بود."

طراحان این جلسه گفت‌وگو معتقد هستند که این کار باید از مدت ها پیش انجام می شد.

عمر متین عامل کشتار ۴۹ نفری است که در کلوب شبانه همجنسگرایان شهر اورلاندو در ایالت فلوریدا، تقریبا سه هفته پیش به رگبار بسته شدند.

آقای متین که ۲۹ سال داشت، از پدر و مادری مسلمان در این کشور زاده شده بود، که به عقیده رئیس صدای آمریکا ضرورت گفت‌وگو در مورد این جوانان را صد چندان می کند.

آماندا بنت می گوید "این یک موضوع خیلی مهم برای همه ماست. پس از تراژدی اورلاندو، شخصیت های سیاسی، متخصص ها، و مفسران سیاسی در مورد نیازها و خواسته های این گروه از مسلمانان خیلی حرف زده اند. صدای آمریکا تصمیم گرفت که مستقیما با تعدادی از آنان گفتگو کند که به فهم امیدها و تنش هایی که با آن روبرو هستند، کمک می کند."

یکی از این جوانان مسلمان می گوید، اگر عامل قتل عام اورلاندو مسلمان نبود، رسانه ها اینقدر دین و مذهب او را بزرگ نمی کردند.

گزارش این نشست را اینجا ببینید:

مرسل محمد، رئیس انجمن دانشجویان افغان در دانشگان جرج تاون گفت "تصور می کنم زمانی که بر مسلمان بودن یک نفر، مثل عمر متین، عامل کشتار اورلاندو، [بیش از حد] تاکید می کنند، این به من به عنوان یک مسلمان لطمه می زند. حال آنکه می دانم اگر کس دیگری این کار را کرده بود، به این صورت در مورد او حرف نمی زدند یا او را به این شکل به تصویر نمی کشیدند."

دونالد ترامپ نامزد محرز حزب جمهوریخواه که با چالش های زیادی در حزب خود روبرو شده، نخستین بار از راه ندادن مسلمانان به آمریکا تا اطلاع ثانوی نام برده بود.

عثمان الطالب نیز که متولد بغداد است و از دو سالگی در آمریکا بسر می برد، معتقد است که این سخنان آقای ترامپ طبعا به رقابت های انتخاباتی اش کمک نمی کند.

عثمان الطالب، لیسانس علوم سیاسی می‌گوید "با توجه به مطالب باورنکردنی که دونالد ترامپ در مورد مسلمانان می گوید، خیلی سخت است که تصور کنم که یک مسلمان معقول به کسی رای دهد که می خواهد از ورود آنها به این کشور جلوگیری کند. رسانه ها هم در این خصوص مقصرند، زیرا تاکید زیادی بر دین و مذهب یک تروریست می گذارند. اما لفاظی ها و نفرت پراکنی های دونالد ترامپ در مورد مسلمانان باعث شده تا احساسات عمومی، تا حد بکارگیری خشونت، علیه ما تحریک شود."

تطبیق با فرهنگ غربی برای بسیاری از جوانان مسلمان در این کشور کار ساده ای نبوده است.

بنا به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بحران هویت ناشی از این درگیری درونی باعث شده تا برخی از آنان نسبت به تبلیغات سوء، بویژه از طریق شبکه های اجتماعی، آسیب پذیری بیشتری داشته باشند.

XS
SM
MD
LG