لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۵

نگاهی به سابقه بررسی و گزینش مسلمانان مهاجر به آمریکا


ایده بررسی سوابق و گزینش مسلمانان با دونالد ترامپ یا حتی پس از حملات یازدهم سپتامبر هم شروع نشد؛ بلکه به روزهای آغازین تاریخ ایالات متحده آمریکا بر می‌گردد.

به دنبال صدور فرمان اجرایی رئیس جمهوری برای ممنوعیت سفر اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان، شبکه خبری سی ان ان در گزارشی با این مقدمه نوشت، وقتی پدران بنیان گذار به فکر اتحاد ایالت‌ها (ی آمریکا) افتادند، ضدفدرالیست‌ها به مخالفت با قانون اساسی برخاستند. آنها از این خشمگین بودند که در هیچ جای این سند جدید، برای پیشگیری از رئیس جمهور شدن یک مسلمان، تدبیری اندیشیده نشده است.

نخستین گروه مسلمانان در حالی پا به آمریکا گذاشتند که به زنجیر بسته شده بودند. دانشمندان برآورد می‌کنند حدود ده تا بیست هزار برده‌ای که از غرب آفریقا به آمریکا آورده شده بودند، مسلمان بودند. برخی از آنها به دلیل توانایی خواندن و نوشتن عربی، یا این که رنگ پوست آنها در مقایسه با دیگران کمتر سیاه بود، از شرایط بهتری برخوردار شدند.

نسل‌ها گذشت و اسلام آفریقایی در آمریکا به تدریج از بین رفت؛ چرا که برده‌ها، بنا بر تصمیم صاحبان شان، به مسیحیت گرویدند.

در ادامه گزارش سی ان ان آمده است، در سال های ۱۸۸۰ میلادی مهاجران مسلمان کم کم از مناطق متزلزل تحت سلطه عثمانی‌ها روانه آمریکا شدند. قبل از آن که اجازه ورود به کشور را پیدا کنند، باید سوگند می‌خوردند و قسم‌نامه‌ای را امضا می‌کردند که به امپراتوری عثمانی وفادار نیستند.

با این وجود، حتی پس از ورود، به بسیاری از آنها اجازه داده نشد که شهروندی آمریکا را کسب کنند.

به گفته کامبیز قانع بصیری نویسنده کتاب «تاریخ اسلام در آمریکا»، ایالات متحده به این طرز تفکر خود که آینده‌ کشور به حفظ هویت خود به عنوان یک ملت سفیدپوست مسیحی بستگی دارد، پایبند بود و پیش فرض در آن زمان این بود که «همه مسلمانان مظنون هستند، مگر آن که خلافش ثابت شود.»

به نوشته سی ان ان، دونالد ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی خود همین نظریه را پیگیری کرد و مسلمانان را متهم کرد که دوست ندارند از تروریست‌ها خبر دهند و این بحث را مطرح کرد که «هیچ راهی وجود ندارد» که بگوئیم آیا در دل پناهجویان سوری «عشق موج می‌زند یا نفرت.»

با این حال، رئیس جمهوری جدید آمریکا و دولت او تاکید دارند که فرمان اجرایی اخیر برای محدود کردن سفر شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان در خاور میانه و شمال آفریقا، و نیز توقف دائمی پذیرش پناهجویان سوری و استثنا قائل شدن برای پناهجویان غیرمسلمان، به معنای «ممنوعیت سفر مسلمانان» به ایالات متحده نیست.

دونالد ترامپ می‌گوید هدف از این فرمان بررسی‌های به شدت سخت‌گیرانه سوابق شهروندان این کشورهاست که قصد دارند به آمریکا بیایند، و در بیانیه‌ای تاکید کرده است این تصمیم ربطی به مذهب ندارد و «مربوط می‌شود به ترور و حفظ امنیت کشورمان.»

در سال ۱۹۶۵میلادی، ایالات متحده برخی محدودیت‌های مهاجرتی را تعدیل کرد و درها را به روی نزدیک به سه میلیون مهاجر، که بیشتر آنها پناهجویان اقتصادی از کشورهای با اکثریت جمعیتی مسلمان بودند، باز کرد.

کسی امروز بطور دقیق نمی‌داند چه تعداد مسلمان در ایالات متحده زندگی می‌کنند. باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین، مسلمانان آمریکا را نزدیک ۷ میلیون نفر برآورد کرده بود که بعدا آن را تصحیح کرد و گفت حدود ۵ میلیون نفر هستند.

هرچند خیلی از کارشناسان معتقدند جمعیت مسلمان‌های مقیم آمریکا بین ۶ تا ۸ میلیون نفر است، اما بسیاری از رسانه‌های غیرحزبی آمریکا به برآورد مؤسسه «پیو» استناد می‌کنند که می‌گوید این رقم حدود ۳ میلیون و سیصدهزار نفر است.

بعد از حملات ترویستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، دولت جرج دبلیو بوش برنامه محدودیت کننده‌ای را در مورد بخشی از اعراب و مسلمانان پیش گرفت که به اختلاف میان مدافعان حقوق بشر و دولت فدرال به مدت یک دهه انجامید.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG