لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۷

افزایش تعداد مساجد ایالات متحده، یک دهه پس از حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر


افزایش تعداد مساجد ایالات متحده، یک دهه پس از حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر
افزایش تعداد مساجد ایالات متحده، یک دهه پس از حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر

نتایج یک تحقیق جدید حاکی از آن است که طی دهه گذشته و از زمان وقوع حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ و با وجود اعتراضها نسبت به ساخت مساجد و ادعاهایی مبنی بر نقش مساجد در تبلیغ دیدگاههای افراطی، تعداد این اماکن مذهبی در ایالات متحده به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

این تحقیق با حمایت «شورای مناسبات آمریکایی اسلامی»، «انجمن اسلامی آمریکای شمالی» و گروههای دیگر و با همکاری «موسسه پژوهش دینی هارتفورد» انجام شده است که به بررسی عضویت در کلیسا و دیگر جنبه های حیات مذهبی مردم در ایالات متحده می پردازد.

بر اساس این تحقیق، تعداد مساجد ایالات متحده ۲۱۰۶ باب است که تعداد آنها از سال ۲۰۰۰ که فقط ۱۲۰۹ مسجد در این کشور بنا شده بود، ۷۴ درصد افزایش یافته است. نتایج این پژوهش همچنین حاکی از آن است که مسلمانان بیشتر تمایل دارند تا فعالیتهای خود را در حومه شهرها متمرکز کند، تا با زندگی اجتماعی مردم آمریکا بیامیزند.

احسان بگبی، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کنتاکی و یکی از نویسندگان این گزارش تحقیقی به صدای آمریکا گفته است: «جامعه مسلمان آمریکا رو به رشد، شاداب، سالم و سرزنده است و بیشتر و بیشتر به چشم انداز ادغام در جامعه آمریکا نزدیک تر می شود.»

شمارش تعداد مساجد در سال ۲۰۱۰ انجام شد و پس از آن مصاحبه هایی در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت.

نیویورک با ۲۵۷ مسجد، بیشتر تعداد مساجد آمریکا را در خود جای داده است. کالیفرنیا با ۲۴۶ مسجد در رتبه بعدی قرار دارد. در حالی که در سال ۲۰۰۰، ایالتهای شمال شرق آمریکا بیشترین تعداد مساجد را در خود جای داده بودند، اما پس از گذشت یک دهه، این روند به سمت ایالتهای جنوبی متمایل شده است.

پرفسور بگبی می گوید این مساجد در شهرهای کوچک شرق کنتاکی ساخته شده اند. او می افزاید «اگر می شد که روی کوهستانهای کنتاکی هم مسجد ساخت، احتمالاً از همه نقاط زمین این منطقه مسجد سبز می شد».

او گفت مهاجرت و رشد طبیعی جمعیت و نیز رشد منابع مالی مسلمانان آمریکا عامل مهمی در افزایش تعداد مساجد بوده است.

دو سال پیش، طرح پیشنهاد ساخت یک مسجد در کنار محل وقوع حمله های تروریستی سال ۲۰۰۱ در نیویورک جنجال بسیاری را در سراسر کشور پدید آورد و ادعاهایی مبنی بر این که مساجد عاملی برای ارتقای دیدگاههای افراطی هستند، مطرح شد.

اما ۵۶ درصد امامان جماعت و متولیان مساجد در گزارش اخیر گفته اند که آنها دیدگاه انعطاف پذیر و میانه روی از قرآن و آموزه های پیامبر اسلام ارائه می دهد تا در زندگی مدرن امروز مردم مصداق داشته باشد.

این در حالی است که نیمی از رهبران مساجد در سال ۲۰۰۰ گفته بودند معتقدند که «جامعه آمریکا موضع خصمانه ای در قبال اسلام دارد»، اما امروز فقط یک چهارم آنها چنین نظری دارند.

پرفسور بگبی در مصاحبه گفت: «رویدادهای پس از حوادث یازدهم سپتامبر سبب شد که مساجد به بطن جامعه وارد شود و به واسطۀ آن، تجربه خارق العاده تبادل آرا و برقراری ارتباط با همسایه ها و دیگر گروههای دینی، راه پیدا کردن به داخل جوامع محلی، کلیساها و کنیسه ها، در واقع بنیان یک حس همدردی و یکدلی با پیروان ادیان دیگر را بنا نهاد.»

در این تحقیق آمده است که ۲ میلیون و ششصد هزار مسلمان برای مراسم عید، تعطیلات مهم تقویم اسلامی در مساجد عبادت می کنند. برخی از رهبران جوامع مسلمان گفته اند که این رقم از این واقعیت حکایت می کند که کل جمعیت مسلمان آمریکا حدود هفت میلیون نفر است که به طور قابل توجهی بیشتر از ارزیابیهای گذشته است.

دیوید روزن، پژوهشگر «موسسه هارتفورد» می گوید اسلام از جمله مذاهب عمده کشور است که بیشترین رشد را داشته، اما نفوذ آن محدود است.

«اسلام در ایالات متحده، حتی با رشد سریع کنونی آن احتمالا ۲ تا ۴ درصد جمعیت کشور را در برمی گیرد.»

روزن در تحقیقات خود اسنادی در مورد آنچه که وی به «فرسایش سرزندگی و شادابی جماعت» فرقه های مسیحی تعبیر می کند، گردآوری کرده است، وی در عین حال می گوید تعداد فزاینده مساجد نباید نگرانی اصلی آنها باشد. او می گوید آنها باید نگران آن ۱۵ درصد آمریکایی غیرمذهبی باشند که از جمله گروههایی هستند که در پژوهشهای مربوط به همه مذاهب ملی کشور با سریع ترین رشد روبرو بوده اند.

XS
SM
MD
LG