در حالی که پیکارجویان داعش از سرزمین های عراق و سوریه که زمانی در کنترل داشتند بیرون رانده می شوند، منطقه را با تله های انفجاری مرگبار آلوده می کنند. تا این ابزار انفجاری جمع نشود، کارهای ساختمانی نمی تواند پیش برود و شهروندان شهرها و روستاهایی که قبلا در اشغال بود، نمی توانند باز گردند و زندگی عادی خود را از سر بگیرند. در حقیقت، پاک کردن بقایای انفجاری جنگ، برای پی ریزی صلحی بادوام و توانمندی در هرکشور جنگزده اساسی است. به درمان جراحات مناقشه کمک می کند، و امنیتی را که برای پیشرفت جامعه لازم است فراهم می آورد.
به این دلیل است که امریکا و نروژ طرح مین زدایی آمریکا – نروژ را اعلام کردند. بعنوان بخشی از این برنامه، آمریکا دستکم ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار اضافی برای پاک کردن بخش هایی از عراق که از اشغال داعش آزاد شده اند تامین می کند. و سال آینده بالغ بر ۸ میلیون دلار برای همین کار در مناطق آزاد شده سوریه فراهم خواهد آورد.
نروژ ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار برای مین زدایی در سال جاری ، با تمرکز ویژه بر عراق و سوریه، خواهد پرداخت و قصد دارد سال آینده حمایت مالی برای مین زدایی جهانی را افزایش دهد.
آمریکا بزرگترین حامی مالی کوشش برای از بین بردن مواد جنگی منفجر نشده است. از ۱۹۹۳،۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای عملیات مین روبی در حدود ۹۰ کشور در سراسر جهان هزینه کرده است. جدیدترین برنامه بر کوشش مشابهی که امسال امضا شد و امریکا و نروژ آنرا سرپرستی می کنند استوار است.
حفاظت از نظامیان و حمایت از بازسازی پس از جنگ ارجحیتی در سیاست خارجی برای امریکا و نروژ است ، که در کار مشترک آنها برای پاک کردن بقایای انفجاری جنگ در کلمبیا، عراق، لائوس و نقاط دیگر منعکس است.
امریکا و نروژ پائیز امسال یک کنفرانس مین زدایی در سطح وزیر در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار خواهند کرد، با این هدف که دولت های دیگر و شریکان بخش خصوصی را به شرکت در عملیات مین زدائی ترغیب کنند و موجبات پیشرفت صلح و امنیت بین المللی را فراهم آورند.