سوژه مهاجرت این روزها در سر خط خبرها زیاد دیده می شود. همچنین در بحث های انتخاباتی برای ریاست جمهوری آمریکا یکی از موضوعات داغ است.
در ایالات متحده آمریکا، کشوری که با دستان مهاجران بنا شده، سوژه مهاجرت همچنان در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، جنجال برنگیز است.
هنرمندان سراسر دنیا این موضوع مورد بحث را به صورت هنر نساجی به تصویر کشیده اند. ۴۴ اثر که از زوایای مختلف به مفهوم های کوچ، مهاجرت و دوری از وطن و بی خانمانی اشاره میکنند.
به گفته لی تالبوت از متصدیان نمایشگاه "روایت های کوچ"، هزاران سال است انسان ها با استفاده از هنر نساجی داستان سرایی می کنند و ما هم تصمیم گرفتیم به هنرمندان امکان بدهیم در مورد یکی از فراگیرترین و پراهمیت ترین سوژه های دنیای امروز، یعنی کوچ یا مهاجرت، داستان سرایی کنند.
آقای لی می گوید هر بار که یک روزنامه را برمی دارید یا روی اینترنت می روید، داستان مهاجرت را می بینید. حدود ۳ درصد جمعین کره زمین مهاجر هستند. ما می خواستیم هنرمندان دیدگاه خود را نسبت به این موضوع بازگو کنند.
برخی هنرمندان در این نمایشگاه خود مهاجر بوده اند و از داستانهای شخصیشان در خلق آثار بهره می برند. برخی دیگر به موضوعات کلی تری می پردازند. مانند باف مک الیستر در "کوچ نخست از آفریقا".
او یاد آوری میکند که همه ما مهاجریم. همه ما از آفریقا شروع کردیم و طی هزاران سال به مکانهای مختلف رفته ایم. تارهای DNA از پایین با رنگ های اصلی شروع می شوند و همینطور که بالا می روند شاخ و برگ می گیرند و از بینشان رنگ های فرعی به وجود میاید. به گفته لی، این نشانگر حرکت مردم از آفریقا و گسترش خزانه ژنی انسان است.
اثری تکان دهنده از هنرمند آمریکاییِ مکزیکی تبار، کانسوئلو هیمِنِز آندروود که در کودکی چندین بار از مرز مکزیک و امریکا بطور غیرقانونی به همراه خانواده اش عبور کرده است. لی می گوید کانسوئلو نسبت به خطرات و همچنین فوائد رد شدن از این مرز آگاه است.
خط زرد، مرز بین مکزیک و آمریکاست. گل ها در دو سوی مرز، گل های محلی هستند و نمایانگر این نکته که بر خلاف انسان، طبیعت مزرها را تشخیص نمی دهد و گل های دو سوی آن یکسان هستند.
رابرت باین در مسافران قایق از تصاویر مهاجرانی که با قایق از دریای مدیترانه عبور می کردند، الهام گرفته است. لی می گوید اثر ساده است، اما حس تنهایی و وحشت این مردم را به بخوبی نشان می دهد: چهره های گمنام که در تاریکی به سوی آینده ای نامعلوم حرکت می کنند.
لی همچنین به دو اثر از منطقه خاور میانه اشاره می کند: "تا ابد" اثر ننسی بارداک تصویر شهری پر از چادر است که از مناظر شهرهای چادری مهاجران در یونان الهام گرفته شده است.
رنگ های تاریک چادرها نشانگر ترس از کوچ و درهای روشن نماد امید به آینده است. و پِنی مَتیر در اثر "گذشته: جاده ای به سوی فردا" یاد آور می شود که ما روزانه با تصاویر ناخوشایند زیادی از آنچه در خاور میانه رخ می دهد مواجه می شویم. اما می توانیم به سادگی از آن روی برگردانیم. او با خلق کلاژهای بزرگ از تصاویر رویدادهای خاور میانه بیننده را وادار می کند با این واقعیت رو در رو شود.
کسانی که مایل هستند با چنین واقعیاتی روبرو شوند، می توانند تا ۴ سپتامبر از موزه نساجی واشنگتن دیدن کنند. و برای آنهایی که قادر به بازدید از موزه نیستند، متصدی کتابخانه برای این نمایشگاه یک فهرست کتاب ترتیب داده است.
کسانی که می خواهند اطلاعات بیشتری کسب کنند می توانند به فهرست مراجه کنند و کتاب های را که از ژانرهای مختلف تشکیل داده شده اند بخوانند.