یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست از آماندا بنت، مدیر صدای آمریکا
پرزیدنت ترامپ روز دوشنبه در توییتی نوشت: «لازم است کاری انجام شود.»
ترامپ ناخشنود از «سی ان ان» و مشکلات مداومش با آن شبکه، پیشنهاد کرد که ایالات متحده شبکه جهانی خودش را تاسیس کند «تا به جهان واقعا همان که هستیم را نشان دهد.»
با وجودی که این پیشنهاد ریشه در مناقشه با رسانه ها دارد، ولی ایده واقعا خوبی است. آن قدر خوب که فرانکلین روزولت سال ۱۹۴۲ به آن عمل کرد.
هفتاد و شش سال پیش، جهان تیره و تار بود. هدف پخش رادیویی که نهایتا به «صدای آمریکا» بدل شد، مردم گیر افتاده در پشت خط «نازی»های آلمان بودند تا اخبار درست و حقیقی درباره جنگ در تضاد با تبلیغات نازی ها به آن ها ارائه شود.
آن برنامه های خبری خط حیات میلیون نفر بود. مهم تر از همه عهدی بود که از ابتدا با مخاطب بسته شد. ویلیام هارلن هیل گوینده برنامه گفت: «اخبار ممکن است برای ما خوب باشد. اخبار ممکن است برای ما بد باشد. اما ما باید حقیقت را به شما بگوییم.»
قدرت «صدای آمریکا» در این نهفته است.
هر چند صد در صد بودجه ما را کنگره تامین می کند، اما ما در گردآوری اخبار به لحاظ قانونی از مداخله دولتی مصون هستیم. ما این تفکیک را «فایروال (دیوار آتش)» می نامیم که با تکیه به دهه ها قانون و مقررات به اجرا گذاشته شده، با احترام عمیق به حفاظت از «قانون اساسی» تقویت شده و دهه ها در اتاق های خبر در دولت و بیرون از دولت مورد تمجید قرار گرفته است.
«صدای آمریکا» از آن تنها رادیوی «جنگ جهانی دوم» به یک شبکه تلویزیونی، رادیویی و دیجیتال چند رسانه ای در جهان تبدیل شده است. ما به ۴۶ زبان در بیش از ۶۰ کشور برنامه پخش می کنیم. ماموریت ما روایت داستان آمریکا و ارائه اخبار حقیقی و درست و اطلاعات به آنهایی است که به آن دسترسی ندارند.
مخاطبان ما به سرعت رو به افزایش هستند. آمار سال گذشته از ۱۶ درصد رشد به ۲۷۵.۲ میلیون بیننده، شنونده و کاربر هفتگی حکایت دارد. ما کار خود را مناسب کشورهایی مانند چین، روسیه، ایران، کره شمالی، صربستان، کامبوج و ونزوئلا تهیه می کنیم؛ کشورهایی که رسانه ها در آن آزاد نیستند یا تا حدودی آزادی دارند.
هشتاد و پنج درصد مخاطبان ما در جهان می گویند به ما اعتماد دارند.
این امر در بخش دوم پیشنهاد پرزیدنت ترامپ ریشه دارد. ما هم فکر می کنیم کار ما نشان دادن کشورمان از طریق ژورنالیسم مبتنی بر واقعیت، به همان شکلی است که هست.
ما صادر کننده متمم اول قانون اساسی هستیم.
مخاطبین ما کشوری چنان قوی را می بینند که قادر است از خودش انتقاد کند. کشوری که آزادانه با مشکلات خود دست و پنجه نرم می کند.
ادوارد مورو که در تاسیس «صدای آمریکا» نقش داشت، گفته بود: «حقیقت بهترین تبلیغات و دروغ بدترین است.»
طی اعتراض های خیابانی امسال در ایران، ترافیک اینستاگرام ما ده برابر شد و ژورنالیست های ما با اضافه کاری گزارش های محلی و عکس ها را برای استفاده در گزارش های خبری تائید می کردند.
وقتی پرزیدنت ترامپ یا مقام های دولتی و کنگره با خبرنگاران صدای آمریکا از استیو هرمن تا فرهاد پولادی و بسیاری دیگر روبرو می شوند، افرادی حرفه ای را می بینند که به ژورنالیسم مبتنی بر واقعیت متعهد هستند. وقتی گرتا ون ساسترن طی چند روز آینده در آرژانتین با ترامپ مصاحبه می کند، با همان ژورنالیستی روبرو می شود که سال ها برای «سی ان ان»، «فاکس نیوز»، و «ام اس ان بی سی» غیرجانبدارانه و مستند کار کرد.
برای بخش بزرگی از دنیا ما رسانه ای آزاد هستیم. ما بیش از سه چهارم قرن برای کسب این جایگاه تلاش کرده ایم.