جیم متیس، وزیر دفاع آمریکا به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان گفت نیاز فوری است که برای جنگ یمن یک راه حل سیاسی پیدا شود. آقای متیس در عین حال گفت آمریکا از عربستان در این راه حمایت می کند.
مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه، کمپین ریشه کنی گروههای تروریستی در منطقه و همچنین یافتن راه حل سیاسی برای جنگ در یمن در کانون مذاکرات روز پنجشنبه جیم متیس وزیر دفاع آمریکا با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در وزارت دفاع آمریکا بود.
آقای متیس با اشاره به تاریخ طولانی و چندین دهه پیوند بین ریاض و واشنگتن گفت، هم اکنون دو کشور فصل جدیدی را در روابط دو جانبه تجربه میکنند، و یکی از این موارد مقابله با اقدامات جمهوری اسلامی ایران در منطقه بود.
وی گفت «در چارچوب روح همکاریهای دوجانبه سعی میکنیم وحدت، ثبات و امنیت را برای منطقه به ارمغان آوریم. در همین راستا به مبارزه با گروههای تروریستی و همچنین جلوگیری از اقدامات مخرب ایران در منطقه ادامه خواهیم داد. همانگونه که در گفتوگویتان با پرزیدنت ترامپ مطرح شد، باید هرچه سریعتر راه حل مسالمت آمیزی برای جنگ داخلی یمن بیابیم. ما از شما در این مقوله حمایت میکنیم.»
ریاض حدود سه سال است که مستقیما برای مقابله با شورشیان شیعه حوثی در یمن درگیر جنگ با این همسایه جنوبی خود است.
عربستان سعودی تهران را به حمایت نظامی و مالی از این شبه نظامیان متهم میکند، اما تهران چنین اتهامی را رد کرده است.
جنگ یمن تاکنون هزاران کشته و میلیونها نفر را بی خانمان کرده است.
وزیر دفاع آمریکا از ولیعهد عربستان در این دیدار امروز خواست که کمکهای انساندوستانه ریاض به مردم یمن ادامه یابد.
در این نشست، شاهزاده بن سلمان بدون نام بردن از کشوری در منطقه خاور میانه به لزوم همکاری تنگاتنگ بین دو کشور برای مقابله با آنچه وی تهدیدهای مشترک نامید اشاره کرد.
وی گفت «ما با خطرات و منافع مشترکی روبرو هستیم. و امروز ما در مورد راههای مقابله با تهدیدهایی که دو کشور با آن ها مواجه هستند کار میکنیم؛ به ویژه با همکاری وزارت دفاع آمریکا.»
پرزیدنت ترامپ دو روز پیش که در کاخ سفید میزبان ولیعهد عربستان بود گفت، ریاض میلیاردها دلار تسلیحات از آمریکا خریداری کرده که منجر به ایجاد شغل برای دهها هزار تن شده است.
پزیدنت ترامپ گفت، «این برخی از قراردادهایی است که بر روی آنها کار میکنیم. تولید برخی از آنها آغاز شده و برخی در حال تحویل هستند. سامانه دفاع موشکی تاد به مبلغ ۱۳ میلیارد دلار؛ هواپیمای ترابری هرکولس به مبلغ سه و هشت دهم میلیارد دلار، هواپیماهای گشت دریایی به مبلغ یک و چهار دهم میلیارد دلار. این خریدها حدود ۴۰ هزار شغل ایجاد کرده است.»
نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد سه ماه پیش لاشه یک موشک بالستیک را به خبرنگاران نشان داد که توسط شیعیان حوثی به سمت ریاض شلیک شده بود. کارشناسان سازمان ملل متحد تایید کردهاند که فناوری ساخت موشک ایرانی است.
آمریکا خواستار اعمال تحریمهای گسترده تر بر برنامه موشکی ایران و همچنین اقدامات برهم زننده تهران در خاورمیانه است.