لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۵

کاخ سفید از ویکی لیکس می خواهد اسناد محرمانه بیشتری را منتشر نکند


کاخ سفید از سایت اینترنتی ویکی لیکس خواسته است از انتشار بیشتر اسناد محرمانه مربوط به جنگ افغانستان خودداری کند و می گوید مهم است که آسیب بیشتری به امنیت ملی آمریکا نرسد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه در مصاحبه ای در تلویزیون ان بی سی گفت تمام کاری که دولت می تواند انجام دهد این است که از هر کسی که اسناد را در اخیتار دارد درخواست کند آنها را پست نکند.

گیبز گفت یک سخنگوی طالبان در منطقه اظهار داشت طالبان هم اینک به بررسی هزاران سندی که قبلا پست شده پرداخته است تا اسامی کسانی را که با نیروهای بین المللی و آمریکا در افغانستان همکاری کرده اند پیدا کند.

گیبز گفت طالبان هشدار داده است «می داند چگونه این افراد را مجازات کند.»

دریادار مایک مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفت «جولیان آسانگ» بنیان گذار ویکی لیکس و منبع اطلاعاتی او «ممکن است هم اینک دست های خود را به خون یک سرباز جوان یا یک خانواده افغان آغشته کرده باشند.»

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، بیش از ۹۰ هزار سند محرمانه را «کوهی از داده های خام» توصیف کرد که سیاست آمریکا در افغانستان را روشن تر نمی سازد. با این حال، وی افزود اسناد می تواند به دشمن در جبهه کمک کند.

گیتس گفت از اف بی آی درخواست کرده است به تحقیقات کمک کند.

بنیان گذار ویکی لیکس روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در لندن گفت وب سایت حدود ۱۵ هزار فایل از تقریبا ۹۶هزار سندی را که دریافت کرده، نگاه داشته است. او گفت اسناد در دست بررسی هستند و برخی از آنها تنظیم و منتشر خواهند شد.

پیشتر، ارتش آمریکا گفت یک سرباز آمریکایی که به درز دادن اسرار نظامی به سایت اینترنتی ویکی لیکس مظنون است، از کویت به یک زندان نظامی در ویرجینیا منتقل شده است.

سرباز وظیفه «برادلی منینگ» به پایگاه تفنگداران دریایی در کوانتیکو انتقال یافت و در انتظار محاکمه به سر می برد.

در ماه آوریل، ویکی لیکس ویدیوی محرمانه ای از حمله هلیکوپتری درعراق در سال ۲۰۰۷ پست کرد. در آن حمله دو عراقی که برای خبرگزاری رویترز کار می کردند کشته شدند. دو ماه بعد، ارتش آمریکا اعلام کرد «منینگ» را به اتهام فاش کردن اطلاعات محرمانه بازداشت کرده است.

او همچنین پس از آن که ویکی لیکس هزاران سند محرمانه در ارتباط با جنگ افغانستان منتشر کرد، مورد سوءظن قرار گرفت.

XS
SM
MD
LG