جان کری وزیر خارجه ایالات متحده که بیش از دو هفته است در وین آخرین دور مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران به منظور دستیابی به توافق نهایی پیش از مهلت از مورد توافق طرفین را پیگیری میکند، رکورد اقامت خود را در این مقام در خارج از کشور برای گفتگو درباره یک موضوع خاص را شکست.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اقامت جان کری در هتل محل برگزاری مذاکرات جاری اتمی در پایتخت وین، که روز جمعه وارد پانزدهمین روز خود شد، همچنین طولانیترین اقامت یک دیپلمات ارشد آمریکا برای انجام یک دور مذاکره دیپلماتیک خاص در خارج از ایالات متحده از سال ۱۹۸۳ میلادی به این طرف است.
وی در صورت ماندن در وین در روز یکشنبه، با رکورد جرج شولتز وزیر خارجه دولت رونالد ریگان در سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۹ برابری خواهد کرد.
رکورد طولانیتر بعدی در زمینه اقامت یک وزیر خارجه ایالات متحده در خارج از کشور برای انجام گفتگو بر سر یک موضوع مشخص، به سفر ۳۴ روزه هنری کیسینجر به خاور میانه در سال ۱۹۷۴ میلادی به منظور پیگیری مذاکرات صلح اعراب و اسرائیل اختصاص دارد.
اما تفاوت در این است که آقای کیسنجر در آن سفر، بین اورشلیم، دمشق، امان و برخی دیگر از کشورهای خاور میانه در تردد بود و در طول این گفتگوها در یک شهر و محل خاص اقامت نداشت، در حالی که آقای کری در طول این مدت پانزده روز، بطور دائم در پایتخت وین بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، با مراجعه به بایگانی وزارت خارجه ایالات متحده، طولانیترین زمان اقامت یک وزیر خارجه آمریکا در خارج از کشور، به سال ۱۹۱۹ میلادی و سفر رابرت لنسینگ وزیر خارجه دولت وودرو ویلسون باز میگردد، که ماهها در اروپا ماند و کنفرانس صلح پاریس، که منجر به پایان جنگ جهانی اول شد، را پیگیری کرد.
باید به تفاوت شرایط آن زمان با دوران کنونی، از نظر وسایل حمل و نقل و تجهیزات ارتباطاتی، نیز توجه داشت. در گذشته زمان زیادی برای سفر صرف میشد، در حالی امروزه این زمان بسیار کوتاهتر شده است. پیچیدهتر شدن مناسبات بینالمللی نیز عامل دیگری در به درازا کشیده شدن مذاکرات است.