در آستانه ارائه پیشنویس قطعنامهای از سوی فلسطینیها به شورای امنیت سازمان ملل متحد، که خواستار تعیین ضربالاجلی برای خروج اسرائیل از سرزمینهای فلسطینی است، وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه با صائب اریغات مذاکرهکننده فلسطینی در لندن دیدار و گفتگو کند.
جان کری پیش از دیدار با صائب اریغات به خبرنگاران گفت مهم است از تنشها کاسته شود تا فرصتی برای یافتن راهی به سوی صلح واقعی فراهم آید. وی همچنین با اشاره به چالشهای موجود و عمیق بودن ناراحتیهای دو طرف فلسطینی و اسرائیلی، گفت آمریکا در مورد قطعنامه احتمالی شورای امنیت درباره کشور فلسطینی تصمیمی نگرفته است.
وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه برای ارزیابی اوضاع منطقه، بویژه مسائل مربوط به اسرائیل و فلسطینیها، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در رم پایتخت ایتالیا دیدار کرد و پس از آن نیز با وزیران امور خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان در پاریس به گفت و گو نشست.
یک روز پیش از آن که مقامهای فلسطینی احتمالاً قطعنامه پیشنهادی خود را به شورای امنیت ارائه کنند، وزیر خارجه ایالات متحده همچنین با نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب گفتگو کرد. وی قرار بود با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز دیدار کند.
در قطعنامه پیشنهادی فلسطینیها، که پیشتر توسط اردن در میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل توزیع شده، ضربالاجل دو سالهای برای پایان دادن به آنچه اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط نیروهای اسرائیل عنوان شده، پیشنهاد شده است.
پیشنهاد دیگری که فرانسه، بریتانیا و آلمان درباره آن بحث و گفتگو میکنند، تعیین ضربالاجلی برای به سرانجام رساندن گفتگوهای صلح بین اسرائیل و فلسطینیها است.
تصویب هر قطعنامهای در شورای امنیت به رای ۹ عضو از مجموع ۱۵ عضو آن نیاز دارد. ضمن این که هر یک از پنج عضو دائمی شورا، یعنی آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه، میتواند از حق وتو استفاده کرده و آن را رد کنند.
ایالات متحده در گذشته از حق وتوی خود، برای جلوگیری از مصوبات شورای امنیت در قبال اسرائیل، استفاده کرده است. با این حال مقامات وزارت خارجه آمریکا روز گذشته گفتند مواردی وجود دارد که آمریکا نمیتواند از آنها حمایت کند.
نخست وزیر اسرائیل نیز روز دوشنبه پس از دیداری سه ساعته با جان کری گفت نمیخواهد دیگران، شرایطی که به گفته او اسرائیل را به خطر خواهد انداخت، را به آن کشور تحمیل کنند.