یادداشتی از والتر راسل مید در وبسایت روزنامه وال استریت ژورنال
از دهه چهل میلادی تا کنون، هیچ مشاور امنیت ملی در کاخ سفید با مجموعه ای چنین فوری، متعدد و گیج کننده از چالش ها روبرو نبوده است.
در حالی که بولتون بر کرسی هنری کیسینجر تکیه می زند، پنج تهدید مشخص برای جلب توجه او در رقابت هستند: نخست، عزم کره شمالی به سوی جنگ افزار هسته ای که آمریکا را تهدید کرده است. دوم، نظامی گری چین در دریای جنوب چین همزمان با بحران در روابط تجاری آمریکا و چین. سوم، تلاش های روسیه برای از هم گسیختن نظام متحدان غربی و استقرار خود به عنوان یک قدرت عمده در خاورمیانه که باعث شده دونالد ترامپ هم بی اعتنا نماند. چهارم، فشار ایران برای تحکیم موقعیت اش در سوریه و لبنان که موجب تحریک اسرائیل و همسایگان عرب شده است. پنجم، ادامه تروریسم اسلامی در خفا و تهدید ناشی از ظهور دوباره آن علیه دولت های غربی.
گزینه های کاخ سفید در برابر این تهدیدها مطلوب نیست. هفده سال جنگ های بلاتکلیف افکار عمومی دو قطبی شده آمریکا را از درگیری های جهانی خسته کرده است. انتخابات میان دوره ای پیش رو ممکن است به یک کنگره دموکرات و استیضاح رئیس جمهور بیانجامد. رسانه ها رویکرد عمیقا خصمانه ای نسبت به دولت ترامپ دارند. متحدان سنتی در اروپا و آسیا نگران هستند که دولت «نخست آمریکا» دیگر شریکی چنان قابل اتکا نیست. ترکیه با روسیه و ایران نشست و برخاست می کند.
نخستین آزمون جان بولتون، ترک توافق هسته ای ایران بدون از دست دادن حمایت بریتانیا و فرانسه از سیاست مقابله با مسکو و تهران در خاورمیانه است. سفر امانوئل مکرون و آنگلا مرکل به واشنگتن در ماه آوریل فرصتی برای تقویت روابط با فرانسه و آلمان است. هر چند منتقدان بولتون آماده اند تا او را زیر ضرب بگیرند، اما توفانی که او با آن روبرو است بسیار پیش از او شکل گرفته است.