«بنیامین کراسنا» معاون سفیر اسرائیل در ایالات متحده می گوید حضور اسرائیل در بلندی های جولان نه تنها لازم است بلکه باعث تامین امنیت اسرائیل می شود.
متن گفتگوی اختصاصی صدای آمریکا با آقای کراسنا را در زیر بخوانید:
سئوال - به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان توسط آمریکا چه تاثیری بر راهبرد اسرائیل در نبرد با ایران دارد؟
بنیامین کراسنا: خوب، من فکر میکنم سالیان طولانی است که حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان ادامه داشته است. شهروندان ما در آنجا زندگی میکنند و جمعیت منطقه رو به افزایش است. ما در آنجا صنایع بسیار خوبی مانند شرابسازی داریم، و ساکنان یهودی و مذهب دروزی در آنجا زندگی میکنند.
به نظر من این کار باید مدتها پیش انجام میشد و اکنون آمریکاییها رهبری و ابتکار عمل را به دست گرفته و تاکید کردهاند که اسرائیل حق دارد در بلندیهای جولان باشد. اسرائیل در سال ۱۹۶۷ مورد حمله قرار گرفت و در واکنش به آن حمله، ما توانستیم بلندیهای جولان را بازپس بگیریم. در شرایط امروز، به رسمیت شناختن حق حاکمیت اسرائیل بر جولان بار دیگر مؤید اهمیت حضور اسرائیل در بلندیهای جولان برای امنیت و ایمنی اسرائیل است.
سئوال - اسرائیل چه قدر نگران بهرهبرداری ایران - ایرانی که در سوریه حضور دارد - از این اعلام آمریکا برای تحریک و تهییج گروههای ستیزهجو جهت حمله آنها به اسرائیل است؟
کراسنا: نیازی به تحریک نیست؛ زیرا وضعیت به اندازه کافی آشفته است. چیزی که طی رویدادهای پنج سال گذشته به اثبات رسیده، نادرستی ادعای کسانی است که تلاش میکردند منکر اهمیت عمق راهبردی شوند و میگفتند: «باید از بلندیهای جولان بیرون برویم، زیرا فناوری پیشرفته میتواند مشکل عمق راهبردی را حل کند.» در مواردی مانند استفاده از موشکهای کوتاهبرد در غزه و [نیز] توسط حزبالله، استفاده از آتشهای مرزی و فرامرزی، و غیره، عمق راهبردی بسیار مهم است. وقتی شما بالای کوه مشرف بر درهای هستید که مهمترین منبع آب اسرائیل در آن قرار دارد، این بسیار مهم است.
حالا من فکر میکنم که این امر به اثبات رسیده است و این نتیجه همان چیزی است که طی پنج سال گذشته در جولان شاهد بودهایم: جنایات وحشتناک رژیم اسد؛ خارج شدن کنترل اوضاع از دست آن رژیم و قدرت گرفتن عناصر تروریستی؛ و نیز ورود ایران و نیروهای نیابتی آن به منطقه. اینها همه اسرائیل را تهدید میکنند و از این رو، استقرار یک خط و یک عمق راهبردی برای امنیت ما امری کلیدی است.