روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در شماره روز سه شنبه خود می نویسد پروژه مشترک آمریکا و اسرائیل برای ایجاد اخلال در برنامه اتمی جمهوری اسلامی، ظاهرا یک پنجم از سانتریفوژهای ایران را از کار انداخته است.
نیویورک تایمز به نقل از منابع اطلاعاتی و کارشناسان نظامی که نامشان را اعلام نمی کند می نویسد این پروژه مشترک با آزمودن کرم کامپیوتری (بدافزار) استاکس نت، در به تعویق افتادن تحقیقات هسته ای جمهوری اسلامی نقشی حیاتی داشت، هرچند نتوانست آن را کاملا ویران سازد.
در مقاله ای به قلم ویلیام براد، دیوید سنگر و جان مارکف آمده است، اسرائیل و آمریکا در طول دو سال گذشته در مجتمع اتمی دیمونا در صحرای نگو در اسرائیل، به طور پنهانی دست به آزمایش های مشترکی زده اند که هدف آن تولید کرم مخربی بود که کامپیوترها در ایران را هدف حمله خود قرار دهد.
نیویورک تایمز می گوید اسرائیل در آغاز کرم کامپیوتری استاکس نت را روی سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم خود در مرکز اتمی دیمونا آزمایش کرد که تقریبا شبیه به سیستم کامپیوتری در مراکز اتمی ایران است.
نفوذ بدافزار استاکس نت به سانتریفیوژهای مرکز نطنز، نزدیک به یک پنجم اطلاعات آن مرکز را پاک کرد و هر چند برنامه را به کلی از بین نبرد، اما توانست روند آن را بسیار به تعویق اندازد.
انتشار گزارش نیویورک تایمز، با بازدید دو روزه گروهی از نمایندگان بین المللی از تاسیسات اتمی ایران همزمان شده است. مقامات جمهوری اسلامی می گویند هدف از این تور بازرسی، نشان دادن صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران است.
اما شش کشور شرکت کننده در مذاکرات اتمی ایران موسوم به کشورهای ۱+۵ در این تور نادر شرکت نمی کنند. مذاکرات اتمی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با جمهوری اسلامی ایران، قرار است روز پنجشنبه در استانبول ازسرگرفته شود.
هفته گذشته هیلاری کلینتون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا ضمن تاکید بر نگرانی های جدی از برنامه اتمی ایران گفت «مشکلات فنی» همراه با تحریم های بین المللی، پیگیری بلندپروازی های هسته ای را برای جمهوری اسلامی ایران مشکل تر کرده است.