لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۷

دیدگاه: آیا این روند می تواند شرایط را برای صلح خاورمیانه دگرگون کند؟


جرد کوشنر با محمود عباس در این سفر دیدار کرد
جرد کوشنر با محمود عباس در این سفر دیدار کرد

یادداشتی از دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست

دولت ترامپ در ادامه گفتگوها با ائتلاف اعراب سنی شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اردن در پی راه هایی جدید برای کاهش مناقشه اسرائیلی فلسطینی است.

جرد کوشنر، مشاور ارشد کاخ سفید و داماد رییس جمهوری آمریکا، طی سفر این هفته خود به خاورمیانه با رهبران چهار کشور ملاقات کرد. کوشنر را جیسون گرینبلات، فرستاده ویژه رییس جمهور به منطقه، و دینا پاول، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، همراهی می کردند. یک مقام ارشد دولت ترامپ می گوید این گروه با این امید به آمریکا بازگشت که نسل جدید رهبران عرب، اوضاع را دگرگون کنند.

خالد بن سلمان، سفیر عربستان در واشنگتن، برداشت امیدوار کننده ای از گفتگوها با کوشنر ارائه داد. او گفت محمد بن سلمان، برادر بزرگترش، «در سایه تعهد دانالد ترامپ به تحقق صلحی عادلانه و پایدار بین اسرائیل و فلسطینی ها، خوش بین است».

خالد بن سلمان تاکید کرد سفر این هفته کوشنر احترام سعودی ها و دیگر مقام های عرب برای او و تیم همراهش را بیشتر کرد. برنامه ریزی سفر ترامپ به عربستان در ماه می به دست جرد کوشنر انجام گرفته بود.

نخستین گام در استراتژی جدید فلسطین، مساله غزه است که تحت رهبری حماس اصلی ترین دشمن اسرائیل بوده است. ائتلاف معتدل سنی ها کوشیده است حماس را به مصر و امارات نزدیک تر و از قطر دور کند.

هدف رسیدن به توافق یکپارچگی غزه و تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت رهبری محمود عباس است تا یک تشکیلات خودگردان متحد بتواند به نمایندگی از تمام فلسطینی ها در مذاکرات با اسرائیل شرکت کند.

رابطه بسیار نزدیک پرزیدنت ترامپ با رهبران اسرائیل و کشورهای عرب منطقه خلیج فارس در کانون استراتژی جدید آمریکا برای صلح خاورمیانه قرار دارد.

مساله غزه بی ارتباط با خصومت اعراب میانه رو با قطر، ترکیه و دیگر کشورهای حامی شبه نظامیان اخوان المسلمین نیست که سال ها بر حماس تسلط داشته اند.

محمد دهلان، فلسطینی اهل غزه که اکنون در امارات زندگی می کند، میانجی کلیدی تلاش های نزدیک کردن حماس به امارات است. قرار است با موافقت اسرائیل و از طریق مصر کمک های اقتصادی و اجتماعی وارد غزه ای شود که زیر حکومت تندروها وضعیت وخیمی پیدا کرده است. دهلان می گوید امارات تعهد ساخت یک نیروگاه برق یکصد میلیون دلاری را در آن سوی مرز غزه در مصر داده است تا برق مردم غزه تامین شود. آمریکایی ها می گویند هر چند دهلان رقیب دیرین محمود عباس بوده است، اما آن ها قصد ندارند از طریق او تشکیلات خودگردان فلسطینی را تضعیف کنند.

پادشاه اردن و رییس جمهوری مصر هم روابط نزدیکی با اسرائیل دارند. امارات و عربستان روابط رسمی با اسرائیل ندارند ولی دشمنی مشترک به نام ایران دارند.

فرصت ها برای تجارت، سرمایه گذاری و همکاری های امنیتی بین اسرائیل و اعراب هرگز چنین عالی نبوده است.

برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG