لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۰

هشدار دو کارشناس خاور میانه آمریکا به استرالیا در مورد ایران


یکی از دو نویسنده این نامه «مارک دوبوویتز» مدیر اندیشکده آمریکایی دفاع از دموکراسی‌ها است
یکی از دو نویسنده این نامه «مارک دوبوویتز» مدیر اندیشکده آمریکایی دفاع از دموکراسی‌ها است

«مارک دوبوویتز» و «جاناتان شنزر» مدیر و معاون مدیر اندیشکده آمریکایی دفاع از دموکراسی‌ها به استرالیا هشدار داده اند که نگذارد سود اقتصادی از تجارت با جمهوری اسلامی ایران باعث شود اقدامات آن کشور جهت برهم زدن ثبات در مناطق مختلف جهان را نادیده بگیرد.

این دو کارشناس ارشد در مقاله ای تحت عنوان «استرالیا نباید گول خورده و موضع خود را نسبت به ایران نرم کند» نوشته اند، نظر نخست وزیر و وزیر خارجه استرالیا در مورد روش رهبری پرزیدنت ترامپ هر چه باشد، به زودی متوجه خواهند شد دیدگاه ترامپ در خصوص ایران عمدتاً همان سیاست خارجی دیرینه ایالات متحده است و نه سیاست سه سال پایانی دولت گذشته آمریکا.

نویسندگان مقاله که نظرشان را در نشریه «The Australian» به چاپ رسانده اند می گویند، سیاست اوباما این بود که توجه آمریکا را از دیگر مشکلات با جمهوری اسلامی ایران منحرف کند، در حالی که ترامپ در مراحل اولیه تدوین سیاستی است که متضمن تصحیح توافق هسته ای با ایران و جلوگیری از تهاجمات ایران در منطقه خاورمیانه خواهد شد.

مقاله به حمایت ایران از گروه های «تروریستی حزب الله و حماس، شبه نظامیان شیعه در سوریه و عراق» و حوثی ها در یمن و «دیکتاتور آدم کش سوریه بشار اسد» اشاره می کنند.

این دو پژوهشگر به استرالیا یادآور کرده اند که نیروی کار اقدام مالیFATF که مسئولیت نظارت بر فعالیت های مالی در جهان و جلوگیری از پولشویی و معاملات غیرقانونی را بر عهده دارد، کماکان ایران را در فهرست سیاه خود حفظ کرده است.

در جدیدترین ارزیابی خود، آن نهاد به مؤسسات مالی جهان هشدار داد هنگام انجام معامله با ایران کاملاً هشیار باشند، زیرا این خطر وجود دارد با نهادی طرف معامله شوند که در تأمین مالی اقدامات تروریستی دخیل است.

این کارشناسان همچنین هشدار می دهند از آنجایی که کانبرا یکی از متحدین عمده واشنگتن است، نگذارند طمع بستن قرادادهای میلیاردی از سوی جمهوری اسلامی ایران ، آنها را به راه دیگری بکشاند.

آنها گوشزد می کنند که پرزیدنت ترامپ گفته است اگر تا ۱۲ ماه مه توافقی میان آمریکا و اروپا برای انجام اصلاحات در توافق هسته ای با ایران صورت نگیرد، او از توافق خارج خواهد شد، و چه توافق تغییر کند چه از بین برود، تحریم های آمریکا علیه ایران در زمینه حمایت از تروریسم، برنامه موشکی، سرکوب شهروندان و ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه کماکان به قوت خود باقی هستند.

این دو پژوهشگر همچنین به استرالیا توصیه کرده اند از سیاست آمریکا در منزوی کردن رژیم ایران پیروی کند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG